Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Vierde Millennium-thriller heet 'The Girl in the Spider's Web'

door Hebban Crew 2 reacties
De Britse uitgeverij MacLehose Press heeft de titel vrijgegeven van de vierde thriller in de Millennium-serie: 'The Girl in the Spider's Web'. Deze thriller van de Zweedse schrijver David Lagercrantz komt wereldwijd op 27 augustus uit.

De inhoud van de thriller, waarvan het manuscript nu is voltooid, wordt niet eerder dan die augustusdag geopenbaard. Er zullen vooraf ook geen recensie-exemplaren worden verstrekt. De thriller is verkocht aan een kleine veertig landen. 

Uit vrees voor een lek schreef David Lagercrantz zijn boek op een computer zonder verbinding met internet. De Britse uitgever Christhopher MacLehose steekt de loftrompet over het werk dat Lagercrantz heeft verricht. ''Hij is een uitmuntende verhalenverteller. Zijn Millennium-thriller The Girl in the Spider's Web continueert op briljante wijze het verhaal van Lisbeth Salander en Mikael Blomqvist.''

Vader Erland en broer Joakim Larsson, die de nalatenschap van de in 2004 overleden schrijver Stieg Larsson beheren, zijn ook zeer tevreden. ''Door David Lagercrantz zijn eigen Millennium-thriller te laten schrijven, houden we de karakters en de wereld die Stieg schiep, levend.''

Het nieuwe boek is geschreven zonder de goedkeuring van Eva Gabrielsson, die drie decennia lang de partner van Stieg Larsson was. Gabrielsson beweert een 200 pagina's tellend manuscript in haar bezit te hebben, waarin Larsson het vervolg op zijn trilogie heeft geschreven. Gabrielsson zal het manuscript nooit publiceren, zo heeft zij laten weten. 

Lagercrantz is een veelgeprezen auteur en journalist. In de jaren dat hij voor de krant Expressen in Stockholm werkte, schreef hij een groot aantal misdaadverhalen. Daarnaast schreef hij de 'autobiografie' van de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimovic, die werd vertaald in dertig talen en waarvan miljoenen exemplaren werden verkocht.

(Bron: CrimeTime)
Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Vierde Millennium-thriller heet 'The Girl in the Spider's Web'

 

Gerelateerd

Over

David Lagercrantz

David Lagercrantz

David Lagercrantz (Solna, 1962) is een Zweedse journalist en auteur. Hij st...

Gesponsorde boeken