Interview /
Vijf favorieten van Moniek Rump
Grafisch vormgever, art director en taartenstylist Moniek Rump laat in haar net verschenen boek ‘Taarten in stijl’ zien hoe je zelf op eenvoudige manier stijlvolle taarten kan maken.
Kok
Bill Granger. Ik zou graag wat meer van zijn relaxte karakter hebben. Lezend in een kookboek van hem krijg ik het gevoel dat dat binnen handbereik is. Hij weet met minimale inspanning en slechts een aantal ingrediënten ongelooflijk lekker te koken (ik heb gegeten in zijn restaurant in Londen en was daar zwaar van onder de indruk).
Ingrediënt
Van Nielsen-Massey: de ‘Madagascar Bourbon Pure Vanilla Bean Paste’. Altijd in huis, makkelijk in gebruik en ideaal in alle zoete gerechten, van taarten tot crumble tot wentelteefjes.
Maaltijd
Als voorgerecht slakken met knapperig witbrood, als hoofdgerecht pasta met verse truffel en een waterkerssalade en als nagerecht een goede chocolademousse (met frambozen uit eigen tuin).
Kookgereedschap
Kitchen Aid keukenmachine. Het gevoel dat ik had toen ik voor het eerst meringue klopte met deze mixer, maar ondertussen mijn handen vrij had om een kop thee te zetten is niet te beschrijven...
Tijdschrift
Elle Decoration UK. De stijl van de Engelsen is ongeëvenaard en biedt altijd volop inspiratie.