Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Vijf favorieten van Susan Aretz

Vijf favorieten van Susan Aretz is het zesde deel uit een serie mini-interviews op Hebban Culinair. Bekende koks en culinaire schrijvers vertellen over hun vijf favorieten in de keuken.
Susan Aretz, bekend van de populaire website Smulpaapje.nl, geeft in haar net verschenen boek antwoord op de vraag 'Wat eten we vandaag?'


Of ik uit een lijstje van tien food gerelateerde onderwerpen mijn vijf favorieten wilde uitzoeken. Tuurlijk riep ik heel enthousiast. Tot ik daadwerkelijk moest kiezen. Ik heb er nog net niet wakker van gelegen. Want het is zo ongeveer ondoenlijk er maar vijf te kiezen als je ze het liefst allemaal zou willen noemen. Maar ik heb een poging gewaagd, en dit zijn ze.

Kookgereedschap
Zonder twijfel mijn oven. Wie mij een beetje kent weet dat het apparaat overuren bij ons thuis maakt. Van muffins, tot hartige cake maar ook groente voor pastasaus en zelfgemaakte broodjes. Het gaat er allemaal in. Mijn enige klacht? Ik heb er maar eentje ;-)

Gasten aan tafel
Gelukkig mag ik er hier meerdere noemen, want mijn keukentafel is er groot genoeg voor. Als eerste in ieder geval Jamie Oliver, een van dé inspiratoren toen ik met Smulpaapje begon. Ik heb niets anders dan bewondering voor hetgeen hij heeft bewerkstelligd. Ook Nigel Slater en Nigella Lawson mogen vanuit Engeland op datzelfde vliegtuig mee naar Nederland. Zonder fratsen koken ze, alle drie. Daar hou ik van. Humberto Tan zou ik uitnodigen. Ramon Beuk zeker ook. Net als Jonnie & Thérèse. Maar ook mijn liefste vrienden. En uiteraard schuiven mijn eigen vent en mijn kleutermeisje aan. Zonder hen kan ik niet doen wat ik doe! Ik geloof dat ik er een tafeltje bij moet zetten…

Ingrediënt
Bijna ónmogelijk om er hier maar eentje te noemen. Laat ik ze samenvatten onder de noemer puur eten; dus roomboter, eieren, bloem, goeie olijfolie, dat werk. Ik hou er van, gebruik het met liefde én mate, maar geniet er met vólle teugen van!

Kookboek
Met een kast vól kookboeken is het echt dramatisch om er hier maar eentje te noemen. Dat alle Jamie Olivers er staan zal niemand verbazen. Ook de boeken van Donna Hay zijn nagenoeg compleet. Ik verheug me op de nieuwe van Hummingbird Bakery en grijp met regelmaat de Zilveren Lepel. Oh en wat ben ik dol op de boeken van Yvette van Boven. Oeps, wacht, ik mocht er maar eentje kiezen hé… ;-)

Maaltijd
Een maaltijd die met liefde is gemaakt, met puur eten, zonder opsmuk. Dat kan heel simpel een kraak verse boterham zijn met een lik gezouten boter en boerenkaas. Of een uitgebreid diner met alles erop en eraan. De liefde die je steekt in het eten dat je maakt, en het genieten ervan met de mensen waar je van houdt. Dát is mijn favoriete maaltijd!

Klik hier voor de vijf favorieten van Yvette van Boven, Janneke Phillipi en Meneer Wateetons.Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Vijf favorieten van Susan Aretz

 

Gerelateerd

Over

Susan Aretz

Susan Aretz

Susan Aretz is communitymanager, freelance social media adviseur, foodblogger bi...

Gesponsorde boeken