Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Vlaamse wint NK Poetry Slam

Carmien Michels heeft de finale van het NK Poetry Slam 2016 gewonnen. De Vlaamse schrijfster en docente werd vrijdagavond zowel door de jury als het publiek tot Slampion uitgeroepen. Michels nam het in de finalebattle op tegen Else Kemps, die met de tweede plaats genoegen moest nemen.

Carmien Michels (1990) volgde een studie Woordkunst aan het conservatorium in Antwerpen. In 2013 bracht ze haar eerste roman We zijn water uit.

De schrijfster won eerder de publieksprijs van het Belgische Kampioenschap Poetry Slam. De jury roemde Michels voor haar treffende en diepzinnige beeldspraak en goede performance. Michels won een bedrag van 1.000 euro en de Gouden Vink-trofee, die werd uitgereikt door Daan Zeijen, de winnaar van vorig jaar.

De prijs is vernoemd naar dichter Simon Vinkenoog (1928-2009), grondlegger van de poetry slam in Nederland. Tijdens de Poetry Slam moet een dichter uitblinken in zowel poëzie als performance. Later dit jaar vertegenwoordigt Michels Nederland op het Wereldkampioenschap Poetry Slam in Parijs.

Bron: NRC, Poetry Slam


Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Vlaamse wint NK Poetry Slam

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken