Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Vlam - Floortje Zwigtman

De week is 'Vlam', geschreven door Floortje Zwigtman, 'Boek van de Week' op de Hebban Young Adult Portal. Zondag 19 oktober werd 'Vlam' gepresenteerd tijdens een weergaloze launchparty met o.a. muziek van Myriam West, een Q&A met Floortje, een signeersessie en nog veel meer.


De Vonk-trilogie is een ijzingwekkende boekenserie waarin de lezer wordt meegezongen in een dictatoriale wereld van verraad, leugens en geweld. De trilogie begint met Vlam, waarin Roxane Tron wordt geïntroduceerd.

Roxanne Tron is de dochter van Dux Tron, een dictator die Chimeria met harde hand regeert. Terwijl Roxane onbezorgde en gelukkige jeugdjaren op het eiland beleeft, gaat de rest van de bevolking gebukt onder het regime van haar vader.

Als Roxane bij haar vader afdwingt om naar een 'normale' school te gaan, leert ze daar Christian Duse kennen. Een doodgewone jongen die samen met zijn zussen en broer een bandje vormt. Hij geeft niets om politiek en wil alleen maar muziek maken, maar als hij Roxane ontmoet komt hier een eind aan. Vooral wanneer zij verliefd wordt op Christian. 

Roxane neemt Christian mee naar huis en haar moeder ziet meteen een kans om hem te gebruiken om het imago van het dictatoriale regime wat op te poetsen door middel van de muziek die Christian samen met zijn zussen en broer maakt.

Floortje Zwigtman en Myriam West - Singer-Songwriter finalist - sloegen de handen ineen en Home, geschreven en gezongen door Myriam, is tevens de titelsong voor Vlam. Floortje verwerkte de song in het verhaal en het nummer is gratis te downloaden bij het boek. Klik op de link om Home te beluisteren: Home - Myriam West

Trouw: 'Er is geen Nederlandse auteur die zo eerlijk en nietsverhullend voor de jeugd durft te schrijven als Floortje Zwigtman. [...} Ze vertelt "het hele verhaal". Dat leidt tot werkelijk indringende adolescenten-literatuur.'

Let op: Later deze week is er een interview met bijbehorende winactie op de Hebban Young Adult Portal, waarbij wij maar liefst 4 exemplaren van Vlam mogen weggeven. Over de auteur

Natasza Tardio

259 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Vlam - Floortje Zwigtman

 

Gerelateerd

Over

Floortje Zwigtman

Floortje Zwigtman

Floortje Zwigtman is schrijfster, gretig lezer van non-fictie en kritisch proeve...

Gesponsorde boeken