Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Voor mensen met meer verstand dan opleiding

door Hebban Crew 1 reactie
Willem Wilmink schreef in zijn leven veel liedjes, verhalen en gedichten, maar ook veel opstellen over literatuur. Die laatste zijn nu gebundeld in een 'Handig literatuurboek'.

Op een losse en toegankelijke manier, met veel liefde, ongebreideld enthousiasme en niet in de laatste plaats met veel kennis van zaken, schreef Willem Wilmink (1936-2003) over middeleeuwse literatuur, over liederen, over cabaret, sprookjes en vooral over dichters, uit alle tijden en van alle rangen en standen, die hij moeiteloos met elkaar in verband bracht.

Als je al die stukken in een literair-historische volgorde achter elkaar zet, heb je al bijna een echte literatuurgeschiedenis. En dat is precies wat essayist, columnist en vertaler Guus Middag heeft gedaan. Zo ontstond volgens uitgeverij Nijgh & Van Ditmar een in alle opzichten Handig Literatuurboek, dat Wilmink vermoedelijk zelf wel had willen maken als hij er de tijd voor had gehad.

De titel van het boek dat 3 mei verschijnt, is ontleend aan een boekwerkje van Wilmink zelf, aangetroffen in de nalatenschap: een 'Handig Taalboek', gemaakt voor eigen gebruik, bedoeld 'voor mensen met meer verstand dan opleiding'.

Al deze stukken van Wilmink zijn volgens de uitgeverij toegankelijke, persoonlijke, geestige en ontroerende stukken, voor een deel nog niet eerder gepubliceerd. 'Het zijn ook nog eens erg leerzame stukken, waar iedereen wat van kan opsteken, ook mensen met meer opleiding dan verstand.'Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Voor mensen met meer verstand dan opleiding

 

Gerelateerd

Over

Willem Wilmink

Willem Wilmink

Schrijver, dichter, voordrachtskunstenaar Willem Wilmink (Enschede, 1936-2003) i...

Gesponsorde boeken