Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Voorpublicatie: Ica

Aanstaande zondag 12 april presenteert schrijfster en columniste Eva Posthuma de Boer haar nieuwe roman 'Ica', een verhaal over bewondering en obsessie. Op Hebban lees je alvast het eerste hoofdstuk!

Voordat Eva Posthuma de Boer begon met schrijven werkte ze als theaterproducente. Met Sanne Wallis de Vries publiceerde ze in 2004 het brieven- en interviewboek Rinus aan de rekstok. Haar debuutroman Eindeloze dagen verscheen in 2007, gevolgd door Lichthart (2009), waarvoor ze door ECI werd bekroond tot 'Schrijver van nu'. Drie jaar later verscheen De Comedy Club en aankomende week publiceert Ambo Anthos haar vierde roman, Ica. Eva schrijft iedere zaterdag een culinaire column voor Het Parool en heeft een vaste column in Kek Mama.

Over Ica :
In de roman Ica speelt schrijfster Eva Posthuma de Boer een spannend spel met feit en fictie.
Wanneer Nadine Sprenger als debutante het Boekenbal bezoekt, maakt ze kennis met de door haar zo bewonderde Ica Metz. Tussen haar en de kleine, grote schrijfster bestaat onmiddellijk een vanzelfsprekende, maar onverklaarbare vertrouwdheid. Getroffen door de gretigheid waarmee Ica in het leven staat, maar ook door haar werk, dat leest alsof ze elk woord speciaal voor haar geschreven heeft, komt ze tot het besef dat ze geen fascinerender personage voor haar nieuwe roman zou kunnen verzinnen dan Ica Metz.

Benieuwd naar deze roman?
Lees hier het eerste hoofstuk van Ica !

Over Eva Posthuma de Boer:
Eva Posthuma de Boer is schrijfster, theaterproducent en columniste voor Het Parool. Eerder verschenen haar romans Eindeloze dagen, Lichthart en De Comedy Club, waarvoor ze lovende kritieken kreeg. In april 2015 verschijnt haar roman Ica.

Binnenkort lees je op Hebban een interview met Eva Posthuma de Boer, houd de site goed in de gaten!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Voorpublicatie: Ica

 

Gerelateerd

Over

Eva Posthuma De Boer

Eva Posthuma De Boer

Eva Posthuma de Boer is schrijfster, theaterproducent en columniste voor Het Par...