Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Partner Week van het Luisterboek | Uitgeverij De Bezige Bij

We stellen je graag voor aan onze partners voor de Week van het Luisterboek 2017. In deze aflevering Uitgeverij De Bezige Bij, een van de belangrijkste literaire uitgeverijen van Nederland en Vlaanderen, zowel op het gebied van Nederlandse als vertaalde literatuur, fictie en non-fictie.

Het fonds van De Bezige Bij is breed georiënteerd: van het werk van Harry Mulisch en Hugo Claus tot het proza van Peter Buwalda en Jan Cremer, van de romans van Jan Siebelink en Tommy Wieringa tot het veelzijdige werk van Margriet de Moor en Stefan Hertmans. De Bezige Bij manifesteert zich daarenboven steeds nadrukkelijker als uitgever van non-fictie, met schrijvers als David Van Reybrouck, Jolande Withuis, Frank Westerman, Marcia Luyten, Oliver Sacks, Philipp Blom, Karen Armstrong en Thomas Piketty.

In het verleden produceerde De Bezige Bij luisterboeken onder de imprint Zoem. Dit jaar maakt de uitgeverij een herstart met eigen productie van luisterboeken, waarvan Juliana van Jolande Withuis het eerste voltooide luisterboek is. In 2017 verwacht De Bezige Bij nog luisterboeken te produceren van onder anderen De ijsmakers van Ernest van der Kwast, Je ziet mij nooit meer terug van Sonja Barend, De schilder en het meisje van Margriet de Moor en Het geluk van Limburg van Marcia Luyten.

 

Luisterboeken Top 10

  1. Harry Mulisch – De aanslag
  2. Jan Siebelink – Knielen op een bed violen
  3. W.F. Hermans – Nooit meer slapen
  4. Tommy Wieringa – Joe Speedboot
  5. Kees van Beijnum – Oesters van Nam Kee
  6. Jan Cremer – Ik, Jan Cremer
  7. Cees Nooteboom – Rituelen
  8. Jan Wolkers – Mijn stem brandt in mij
  9. Remco Campert – Het satijnen hart
  10. Frank Martinus Arion – Dubbelspel

 

Naar de website van De Bezige BijOver de auteur

Week van het Luisterboek

10 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Partner Week van het Luisterboek | Uitgeverij De Bezige Bij

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken