Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Why I Love This Book Top 3: Boeken met plaatjes

Elke maand selecteert Whyilovethisbook drie bijzondere boekentip-video’s. Deze keer boeken die niet perse om te lezen zijn, maar wél om naar te kijken. Boeken met plaatjes. Plaatjes van Britse algen, letters en vreemde settings met daarin gewone dingen. Why I Love This Book heeft een top drie gemaakt, mét bijhorende video’s.

1. Annabel Keijzer over haar boek Mijn Lettervrienden

Annabel Keijzer is een illustrator, maar óók grafisch ontwerpster met een eigen creatieve ontwerpstudio. Door haar liefde voor letters is een prachtig en origineel concept ontstaan dat zal aanslaan bij zowel volwassenen als kinderen.

2. Annegien van Doorn over haar boek In passing

Ze is visueel artiest, maar op verjaardagsfeestjes stelt ze zichzelf voor als fotografe en houdt ervan om te spelen met de realiteit. Ze plaatst het liefst alledaagse voorwerpen in een out-of-the-box context om zo nieuwe betekenissen te creëren. Een greep uit haar collectie van kleuren- en zwart-witfoto’s.

3. Miek Zwamborn over Photographs of British algae van Anna Atkins

Deze schrijfster, vertaler en beeldend kunstenares in één, vertelt over haar bezoek aan een Brits archief. Daar aanschouwt zij werk van volgens bronnen de allereerste vrouwelijke fotograaf ter wereld. Het werk? Een fotoboek met daarin verschillende soorten algen op diepblauw korrelig papier.

Meer boekentips

Voor meer boekentips van schrijvers en lezers in video’s van 1 minuut kijk je op: www.whyilovethisbook.com. En volgende maand vind je hier weer drie nieuwe boekentip­video’s.

WILTB-Logo-breed-1200x201-p.pngOver de auteur

Why I Love This Book

8 volgers
1 boek
0 favorieten


Reacties op: Why I Love This Book Top 3: Boeken met plaatjes

 

Gesponsorde boeken