Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Wie is Esmir van Wering?

Esmir van Wering (39) is redacteur, columnist, tekstschrijver, blogger, ghostwriter, journalist en optimist. En auteur van het boek 'WerkLust' en 'ReisLust'.

Kun je kort uitleggen wie je bent en hoe je geschiedenis (in schrijven) eruit ziet?
Ik ben Esmir van Wering (39) en auteur van twee romans. Verder ben ik columnist, blogger, journalist en optimist.
Als kind wilde ik al schrijver worden, liefst een beroemde. Maar als onzekere puber beschouwde ik dit als een ‘veel te ver van mijn bed show’ en zette de droom opzij voor een carrière in het basisonderwijs. Maar na tien jaar juf zijn, liet mijn schrijversdroom zich niet meer onder stoelen of banken stoppen. Ik Moest Schrijven! Met een beetje spaargeld en subsidie had ik een half jaar om mijn droom in vervulling te laten gaan. En ineens had ik, op het nippertje binnen de gestelde tijd, een uitgever.
Nog elke dag ben ik zo blij dat ik de sprong in het diepe heb gewaagd om mijn hart te volgen. Dat ik mijn vaste baan heb opgegeven om het roer compleet om te gooien in een branche waar ik én geen opleiding voor had én geen enkele connectie. Daarom ben ik best trots op mijn boeken WerkLust (2012) en ReisLust (nieuw).  

In het kort gaat WerkLust over een vrouw die op zoek is naar de ideale baan, woning en man. Dus zo’n beetje de drie primaire levensbehoeften van een mid-dertiger. In ReisLust heeft ze eindelijk Mister Perfect bij haar thuis op de bank zitten, vrijwillig. Maar hoe houdt ze hem daar? Hoe werkt een goede relatie? De antwoorden krijgt ze, geheel onverwacht, van een Ghanees oud mannetje die blind is en nagenoeg tandeloos. De boeken zijn in de sfeer van Bridget Jones Diary. Met veel humor, herkenning en zelfspot.  

Wat is je inspiratie geweest voor dit boek?
Ik kom het makkelijkst in een flow als ik kan schrijven over dingen die ik heb meegemaakt of die ik helder voor me kan zien. Amber, de hoofdpersoon, en ik hebben dan ook veel overeenkomsten. Zo houden we allebei van koffie en chocola. Ik ben zelf een aantal weken naar Afrika geweest. Een deel van wat ik daar heb beleefd, heb ik gebruikt als inspiratie voor ReisLust.  

Komt er nog een 3de deel?  
Jazeker. Er zijn zelfs al een paar hoofdstukken bijna klaar. Het wordt in dezelfde sfeer als in deel 1 en 2, maar met een extra toevoeging. Van de drie boeken wordt dit het meest spirituele deel, maar dan op een aardse manier. Bij WerkLust loop je als lezer als het ware met de hoofdpersoon mee.
Bij ReisLust kijk je in het hoofd van Amber. En bij deel 3 wordt het alsof je in haar ziel duikt. Hoe dat eruit gaat zien, weet ik nog niet. Maar van de andere boeken had ik vooraf ook nog geen uitgestippelde ideeën, behalve de grote lijnen. Al schrijvende krijgt het boek een kop en een staart.

Ook zo nieuwsgierig geworden?
Je kunt nu een gesigneerd exemplaar van ReisLust winnen!Over de auteur

Hebban Crew

1562 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Wie is Esmir van Wering?

 

Gerelateerd

Over

Esmir van Wering

Esmir van Wering

Mijn naam is Esmir van Wering (1974). Ik ben auteur van de boeken WerkLust en ReisLust. Verder ben ik columnist, blogger, ghostwriter, journalist en optimist. Sinds ik schrijf, ben ik veranderd. Zo b...