Hebban vandaag

Nieuws /

Wie wordt de NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2022?

Onder bibliotheekmedewerkers wordt jaarlijks de NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar-verkiezing gehouden. In februari en maart kon er genomineerd worden. Vandaag worden tegelijk met de shortlist voor de Kinderjury 2022 de nominaties voor Jeugdspecialist van het Jaar bekendgemaakt. Wie is de beste jeugdspecialist van 2022?

Bibliotheekmedewerkers spelen een belangrijke rol in het vergroten van leesplezier omdat zij alles weten over kinder- en jeugdboeken en als inspirator voortdurend op zoek blijven naar nieuwe manieren om de jonge doelgroep uit te dagen. Zo zorgen ze voor een stimulerende leesomgeving. De meest bevlogen jeugdspecialist wordt uitgeroepen tot NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar!

De genomineerden

In februari en maart konden jeugdspecialisten door collega’s worden genomineerd voor deze prijs. De jury bestaat uit Vera Wieringa (NBD Biblion), Jolanda Robben (Biblionet Groningen) en Joran Floor (BiebBoys, winnaar NBD Biblion Jeugdspecialist 2021). Uit alle inzendingen nomineerden zij drie kanshebbers voor de shortlist:

Martin Bergsma
Bibliotheek Wijchen

Tom Gerichhausen
CODA Apeldoorn

Toos van den Beuken
Bibliotheek Helmond Peel

Kinderboeken Leesteamleden Anne-Roos en Howaida gingen langs bij de drie genomineerden om ze te verrassen. De video is hierboven te bekijken. Op 19 mei wordt de winnaar bekendgemaakt. De winnaar neemt naast de titel NBD Biblion Jeugdspecialist ook een geldprijs van € 500 in ontvangst, te besteden aan een project binnen de bibliotheek dat de jeugdafdeling ten goede komt.Over de auteur

Hebban Crew

2312 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Wie wordt de NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2022?

 


Gesponsorde boeken