Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Wil ik lezen | Japan Airlines nr. 123 en meer verwachte boeken deze week

door Lindy (Hebban Crew) 1 reactie
Wekelijks verschijnen er honderden nieuwe boeken. Elke week storten wij ons op die enorme lijst met verwachte boeken en selecteren we boeken waarvan we weten dat onze lezers erop zitten te wachten. Maar we laten ook gewoon lekker onze eigen smaak meewegen en vertellen je naar welk verwachte boek we zelf uitkijken. Veel plezier met deze aflevering van 'Wil ik lezen'.

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek.     

Japan Airlines Nr. 123 van Hideo Yokoyama  

‘Een enorm spannend verhaal, waarin de complexe verhoudingen tussen de Japanse media, overheid en politie op scherp worden gesteld.’  

Kazumasa Yuuki werkt al jaren als verslaggever bij de North Kanto Times. Hij is een einzelgänger en bemoeit zich liever niet met de kantoorpolitiek van de krant. Maar als er honderd kilometer van Tokio een Boeing van Japan Airlines neerstort, een vliegtuigcrash van ongekende omvang, verandert alles.  

De redactie staat voor een ongelooflijke uitdaging, en als Yuuki tot coördinator van het vliegtuignieuws wordt benoemd, staan alle verhoudingen op scherp. Er ontrolt zich een intrigerende, complexe machtsstrijd tussen media, overheid en politie. Japan Airlines nr. 123 geeft een fascinerend en messcherp beeld van de Japanse samenleving, waar niets is wat het lijkt.   

Bijzonderheden: Hideo Yokoyama (1957) werkte zelf als onderzoeksjournalist in Tokio voor hij begon met het schrijven van fictie. Zijn nieuwe boek geeft een verrassende inkijk in de soms bizarre en duistere kanten van de Japanse maatschappij.  

Categorie: Literatuur & Romans | Wil ik lezen: 22 | Verschijnt: rond 5 maart 2018  

Zevenduizend eiken van Sara Baume

Zevenduizend eiken verkent de menselijke tekortkomingen en toont de schoonheid die te vinden is door aandachtig naar de wereld te kijken.  

Het leven in de grote stad valt de jonge kunstenaar Frankie niet mee. Ze pakt haar koffers en trekt zich terug in een vervallen bungalow die leegstaat sinds het overlijden van haar grootmoeder. Haar dagen in deze veilige haven vult ze met pogingen tot lezen en halfslachtig naar de radio luisteren. Niet langer afgeleid door menselijke interactie, richt Frankie de lens van haar camera steeds vaker op de natuur om zich heen, op de eeuwige cyclus van leven en dood, om te begrijpen hoe ze hier gekomen is en hoe ze weer verder kan.

Bijzonderheden: De Ierse Sara Baume (1984) schreef pas twee romans, maar ontving al zes literaire prijzen voor haar werk, waaronder de Irish Book Award for Best Newcomer.  

Categorie: Literatuur & Romans | Wil ik lezen: 2 | Verschijnt: rond 6 maart 2018  

The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer

Koken met de kracht van de natuur

In The Plant Pharmacy, Koken met de kracht van de natuur laat Lisette Kreischer zien hoe we in elk jaargetijde kunnen profiteren van de krachtige werking van planten en kruiden. Lisette neemt ons mee op reis door de seizoenen en zet ons heerlijke, plant based gerechten voor. The Plant Pharmacy zit boordevol informatie en bevat meer dan 40 vegan recepten.

Bijzonderheden: Lisette Kreischer is een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Ze heeft meerdere kookboeken op haar naam staan, waaronder Plant Power en het succesvolle en internationaal bekroonde Groente uit zee.  

Categorie: Culinair | Wil ik lezen: 0 | Verschijnt: rond 6 maart 2018

En dit willen jullie lezen

Wil ik lezen: 26

Wil ik lezen: 10

Wil ik lezen: 43

Wil ik lezen: 15

Wil ik lezen: 41

Wil ik lezen: 86

Wil ik lezen: 27

Wil ik lezen: 12

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek. Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wil ik lezen | Japan Airlines nr. 123 en meer verwachte boeken deze week

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken