Hebban vandaag

Nieuws /

Xandra vertelt over Herman

Bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar verschijnt op 26 januari 'Rock-'n-roll widow', waarin de weduwe van Herman Brood een boekje opendoet over het leven met deze kunstenaar annex rocker. Volgens de uitgever vertelt Xandra Brood 'voor het eerst haar eigen verhaal'.

Xandra Brood weet dat haar huwelijk met Nederlands grootste rocker niet ‘gewoon’ zal worden. Maar ze heeft geen idee welk leven haar te wachten staat als ze Herman Brood in 1985 haar jawoord geeft. In Xandra Brood, Rock-’n-Roll Widow vertelt ze hoe het Brabantse meisje de vrouw werd van de meest legendarische popartiest, schilder, junk en levenskunstenaar van ons land.

Door Xandra’s ogen ziet de lezer een portret van Herman Brood als vader en echtgenoot; een man die er niet in geloofde zijn kinderen op tijd naar school te brengen, maar die wel alle aandacht had, en met wie je bovendien vreselijk kon lachen. Maar volgens de uitgever laat dit boek bovenal zien wie de vrouw is die achter hem staat en het gezin, 'door alle stormen heen, op koers houdt'.

Als moeder maakt ze de keuze niet meer met haar man in één huis te wonen. Maar ze haalt hem ook weer liefdevol in huis als zijn gesloopte lichaam het opgeeft. Dan beginnen de meest gruwelijke en tegelijk meest intense maanden van haar huwelijk. Op 11 juli 2001 sprong de toen 54-jarige Herman Brood de dood tegemoet vanaf het dak van het Hilton Hotel in Amsterdam.

Journalist en historicus Rutger Vahl (1972) tekende Xandra's verhaal op. In 2014 bracht Vahl de biografie van Cornelis Vreeswijk, Misschien wordt het morgen beter, op de markt. Een jaar later volgde Vahls boek over popzanger Wally Tax.  Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Xandra vertelt over Herman

Gesponsorde boeken