Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Zeldzame editie 'Peter Rabbit' onder de hamer

Een zeldzame editie van The Tale of Peter Rabbit, het boek waarmee Beatrix Potter een van de beroemdste kinderboekenauteurs aller tijden werd, wordt te koop aangeboden. Op de veiling waar het boekje onder de hamer komt, is het startbedrag vastgesteld op 17.700 Britse ponden, bijna 23.000 euro.

De veiling valt in het jaar dat de honderdvijftigste geboortedag van Beatrix Potter wordt gevierd. Dat gebeurt onder andere met de uitgifte van een munt van 50 pence, waarop de beeltenis van het karakter Peter Rabbit (Pieter Konijn) staat. Het is de eerste Engelse munt waarop een figuur uit de jeugdliteratuur is afgebeeeld. 

Beatrix Potter genoot een bescheiden reputatie als natuurtekenaar toen ze het eerste verhaal over het dappere konijn schreef en illustreerde. Als model voor de tekeningen poseerde haar eigen konijn. In 1901 maakte ze van het verhaal een boek, waar uitgevers echter geen brood in zagen. Potter liet daarop in eigen beheer 250 exemplaren drukken. De boekjes waren zo populair dat ze er snel tweehonderd extra liet bij drukken. Het jaar daarop ging uitgever Frederick Warne met Potter in zee. Van de boeken over Peter Rabbit zijn wereldwijd 45 miljoen exemplaren verkocht. 

Het boekje wordt aangeboden door de website AntiquarianAuctions.com, die zeldzame uitgaven onder de hamer brengt. Het bewuste exemplaar verkeert volgens de site in 'een excellente conditie'. Tot maandagochtend was er overigens nog geen enkel bod uitgebracht.  

(Bron: The Guardian)Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Zeldzame editie 'Peter Rabbit' onder de hamer

 

Gerelateerd

Over

Beatrix Potter

Beatrix Potter

De Engelse schrijfster Beatrix Potter werd wereldberoemd met haar verhalen over ...

Gesponsorde boeken