Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Zintuiglijk debuut: De poppenfabriek van Elizabeth Macneal (met winactie)

Advertorial | Als de vertaalrechten van je debuutroman worden verkocht aan 28 landen, mag je jezelf wel even op de schouder kloppen. Het overkwam de Schotse schrijfster Elizabeth Macneal met haar roman 'De poppenfabriek'. 'Een prachtig en duister verhaal over liefde, kunst en obsessie,' aldus uitgever Tomás Kruijer. De roman verschijnt vandaag. Op Hebban maak je kans op een exemplaar!

De poppenfabriek speelt zich af in Londen, 1850, en draait om Iris en Silas. Iris werkt in een poppenfabriek, Silas is taxidermist en een verwoed verzamelaar van morbide curiositeiten. Het meisje en de man ontmoeten elkaar bij toeval in Hyde Park, tijdens de bouw van de wereldtentoonstelling. Voor Silas betekent de ontmoeting met Iris een nieuw begin. Hij besluit dat zijn leven zonder dit mooie meisje geen enkele zin heeft. Wanneer Iris wordt gevraagd als model door de beroemde kunstschilder Louis Frost, stemt ze in, maar alleen op voorwaarde dat hij haar les zal geven. Hij gaat akkoord en het leven in het bohemien milieu bevalt haar steeds beter. Natuurlijk worden Iris en Louis verliefd, terwijl Silas ondertussen ook haar hart probeert te veroveren. Zijn duistere obsessie wordt levensgevaarlijk voor Iris. 

'De poppenfabriek is een opmerkelijk sterk debuut; intelligent en uitstekend geschreven in prachtig proza.' - The Times

'Bij The House of Books kijken we heel erg uit naar De poppenfabriek, vertelde uitgever Tomás Kruijer eerder op Hebban. 'Een prachtig en duister verhaal over liefde, kunst en obsessie en tevens een fascinerend en enorm zintuigelijk boek dat de lezer onmogelijk onberoerd laat. Heb je genoten van Het parfum en Het huis in de Gouden Bocht, laat je dan ook meevoeren door dit prachtboek van Elizabeth Macneal.'

'Een uitmuntende historische roman, levensecht, kleurrijk en enorm vernuftig.' - Sunday Times

Is jouw nieuwsgierigheid naar De poppenfabriek inmiddels gewekt?

Lees een fragment uit De poppenfabriek

De poppenfabriek verschijnt vandaag bij uitgeverij The House of Books en is verkrijgbaar in de boekwinkel. Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Win!

Kans maken op een exemplaar van deze fascinerende roman? Op Hebban geven we een aantal exemplaren weg van De poppenfabriek. Doe snel mee aan de winactie!Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Zintuiglijk debuut: De poppenfabriek van Elizabeth Macneal (met winactie)

 

Gerelateerd

Over

Elizabeth Macneal

Elizabeth Macneal

Elizabeth Macneal komt uit Schotland en studeerde Engelse letterkunde aan de uni...

Gesponsorde boeken