Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Zó voorkom je de gevreesde zomerleesdip bij kinderen

Kinderen in Nederland lezen te weinig en tijdens de zomervakantie valt het lezen zonder ondersteuning vanuit school vaak helemaal weg. Leraren geven aan dat het leesniveau in de vakantie stilstaat of zelfs achteruitgaat: de zomerleesdip. Hoe motiveer je kinderen als ouder, grootouder, voogd of docent tijdens de vrije zomerweken? Hebban zet een aantal initiatieven voor je op rij.

Zomerlezen met Kinderboeken.nl

Met deze 8 tips tegen de zomerleesdip wordt dat kwartiertje per dag een waar feestje. Lees bijvoorbeeld voor of samen, laat je kind zelf boeken uitzoeken voor jullie vakantietrip, geef zelf het goede voorbeeld met je eigen leesgedrag en als klap op de vuurpijl: download de bingokaart. Door de uitdagingen af te vinken (met de mogelijkheid om bonusopdrachten uit te voeren) gaat het lezen als vanzelf deze zomer.

Naar de website

Boek 'n Trip met de Bibliotheek

Je beleeft de mooiste verhalen tijdens de zomeractie van de Jeugdbibliotheek. Deze loopt van 1 juli tot en met 31 augustus en het enige dat je daarvoor nodig hebt is de gratis online Bibliotheek-app. Daarop download je de leukste e-books en luisterboeken op je telefoon of tablet, voor iedereen tussen de 0 en 18 jaar. Ook als je nog geen lid bent van de bieb. In dat geval mag je tien ebooks en tien luisterboeken lezen. Er is keuze uit duizenden boeken!

Naar de website

Blink Zomerlezen

Met Blink Zomerlezen kun je als leraar de kinderen in je klas stimuleren ook tijdens de zomer te blijven lezen. Manon Sikkel, Tosca Menten en Maren Stoffels schreven elk een verhaal, drie echt spannende avonturen voor groep drie tot en met acht. De leraar personaliseert ze door de namen van je school, leraren en conciërge in te vullen. Zes weken lang komt er wekelijks een nieuw hoofdstuk online, met steeds weer een spannende cliffhanger. Je leerlingen blijven lezen, en het is helemaal gratis.

Naar de website

Zomerlezen met De Voorleeshoek

De Voorleeshoek is een plezierig, rustig en veilig hoekje van het internet waar kinderen van 0 tot 10 jaar kunnen genieten van voorleesfilmpjes. Deze kun je bekijken waar en wanneer je maar wilt. Maar dat is niet alles, want de Voorleeshoek heeft ook voorleestips voor je. Op Hebban vertellen ze de gedurende de zomer in drie artikelen wat je kunt doen om de leesdip tegen te gaan. Het eerste artikel staat al voor je klaar.

Naar de artikelen

Zomerlezen Kids op Hebban

Zomerlezen is er ook voor kinderen! Dat betekent dat er speciaal voor hen boeken getipt worden tijdens de Zomerlezen themaweken op Hebban. Vijf jeugdspecialisten van NDB Biblion delen hun favoriete kinderboeken, toegespitst op het thema. Ook zullen de kinderen van het Kinderjury Leesteam met tips komen van boeken waar ze zelf van hebben genoten. Het eerste artikel, met oranje boeken, staat al klaar.

Naar de artikelen

Naar het KinderboekenkanaalOver de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Zó voorkom je de gevreesde zomerleesdip bij kinderen