Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Annejet van der Zijl

Artikelen 20 Newsroom 12 Spots 3 Topics 1

Annejet van der Zijl (1962) studeerde in Amsterdam en Londen. Ze werkte tien jaar als journalist bij het opinieblad HP/De Tijd, waar ze zich specialiseerde in literaire geschiedschrijving en portretten. In 1998 debuteerde ze met Jagtlust, over het meest roemruchte artistieke broeinest van Nederland.

Anna, de veelgeprezen biografie van Annie M.G. Schmidt, werd onder andere genomineerd voor de literaire boekenprijs Gouden Uil (vanaf 2010 de Gouden Boekenuil). Het boek vormde de basis voor de groots opgezette tv-serie Annie M.G.
Bijzonder succesvol was Van der Zijl met Sonny Boy  (2004), waarvan meer dan een half miljoen exemplaren werden verkocht en dat eveneens verfilmd werd. In 2010 verscheen haar spraakmakende biografie Bernhard. Een verborgen geschiedenis. In 2014 publiceerde zij Gerard Heineken. De man, de stad en het biereen biografie over Gerard Heineken, de stichter van de gelijknamige brouwerij.

Vanwege haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland ontving Van der Zijl in 2012 de Gouden Ganzenveer.

Laatste bewerking door Soraya Vink op 28/03/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Het sneeuwklokjesbos - Annejet van der Zijl Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Agenda

  Meer evenementen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken