Charlotte Link

Artikelen 2 Spots 4 Topics 1 beschrijving bewerken

Charlotte Link (Frankfurt am Main, 1963) is een talentvolle en populaire Duitse auteur. Ze studeerde rechten aan de universiteit van Frankfurt, vooral om actie te kunnen ondernemen tegen al het onrecht dat dieren wordt aangedaan. Als dierenrechtactiviste is ze verbonden aan PETA, de grootste dierenrechtorganisatie ter wereld.

Haar schrijverscarrière begon op zestienjarige leeftijd toen ze haar eerste boek schreef, Die schöne Helena, een historische roman met Engeland in de zeventiende eeuw als decor. Het boek verscheen in 1985 onder de titel: Cromwells Traum oder Die schöne Helena. Inmiddels schreef Link vele romans en thrillers, maar ook enkele jeugdboeken. Het huis van de zusters  (Das Haus der Schwestern, 1997) is haar Nederlandse debuut. Daarna verscheen een groot deel van haar werk in Nederlandse vertaling, waaronder de psychologische thrillers Verlaten  (Im Tal des Fuchses, 2012) en De toeschouwer  (Der Beobachter, 2011).

Alleen al in eigen land werden van haar boeken meer dan vijftien miljoen exemplaren verkocht. Maar ook internationaal maakte ze naam met haar breed opgezette Duitstalige romans in de beste Engelse verteltraditie. Haar psychologische thrillers zijn vooral gesitueerd in Groot Brittannië of Zuid-Frankrijk. Voor haar werk ontving Link de Goldene Feder (Gouden Veer), een prestigieuze Duitse literatuurprijs die wordt toegekend aan schrijvers, die over een reeks van jaren een hoog niveau laten zien. 

 

Laatste bewerking door Anouk (Hebban Crew) op 24/11/2021
Auteursfoto: Julia Baier
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / Listmania Duitstalige vertaalde standalones
20 juni 2021 91 reacties
Thriller Café / Listmania Duitstalige vertaalde series
16 mei 2021 104 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics

Gesigneerd boek Charlotte Link?
door Karin Marcellina 4 reacties 1 like

Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken