Spoorloos

Elaine Dawson verdween jaren geleden en lijkt van de aardbodem verdwenen. Ze was op weg naar de bruiloft van een vriendin in Gibraltar, maar alle vluchten vanuit Heathrow werden vanwege mist geannuleerd. Elaine nam een aanbod aan om bij een vreemde man te logeren. Vanaf dan is ze nooit meer gezien.

Vijf jaar later krijgt de vriendin, van de desbetreffende bruiloft, en tevens journaliste, Rosanna Hamilton, een opdracht om verschillende vermissingen te onderzoeken, waaronder de vermissing van Elaine. Als Rosanna echter op onderzoek uit gaat, kan ze nog niet vermoeden dat ze zelf in levensgevaar is.

Spoorloos is eerder uitgebracht als 'Het laatste spoor'. Deze stond op mijn nog te lezen lijst. 'Het laatste spoor' is een boek dat voor de Kate Linville-serie uitgebracht is. En je merkt dat het een minder ervaren auteur is die het boek geschreven heeft. Zo gesmeerd als de Kate Linville-serie is, zo merk je in dit boek soms nog wat losse draadjes die wat geforceerd overkomen.

Het verhaal begint met de indentificatie van een lichaam die een aantal weken van te voren gevonden en zwaar toegetakeld is. Ook volgen we de laatste uren voordat Elaine Dawson verdwijnt. Deze verhaallijnen maken nieuwsgierig, maar ik moet wel tijdens het lezen goed bij de les blijven om de verhaallijnen te kunnen volgen. De verhalen worden vertelt vanuit verschillende perspectieven, zo lezen we o.a. vanuit Rosanna en haar zoektocht naar Elaine. Ook lezen we een verhaallijn vanuit een personage die in angst leeft en voortdurend in angst leeft. Het blijft lang onduidelijk wie het is. Vanaf het moment dat dit bekend wordt beginnen alle puzzelstukjes op hun plek te vallen... denk je, maar het blijkt toch nog anders te zijn. Dit vind ik erg goed gedaan van Link.

De personages zijn goed uitgewerkt en zijn geloofwaardig neergezet. Hierdoor weet Link een geloofwaardig verhaal neer te zetten.

Het is ook goed uitgewerkt, maar sommige stukken kwamen op mij wat te langdradig over. Dit had wat mij betreft wat beknopter gekund om meer vaart in het verhaal te houden. En gelukkig zie je dat Link dit in haar latere werk ook doet. In dit verhaal zie je zeer zeker al de potentie die Link in haar latere boeken laat zien.

Dit boek ontvingen wij van Xander Uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes