Lichaam te huur

In huize Koukleum worden vaker waargebeurde verhalen gelezen, zeker als ze een rauw randje hebben. Aangezien we op vakantie waren en daarbij besloten om echt even een weekje voor ons zelf te lezen, kon ik wat boeken van mijn wil ik lezen lijst lezen. Dit boek stond op dit lijstje, dus dit was een ideaal moment.

Emily en Manisa nemen je echt aan de hand en vertellen je hoe ze in de prostitutie terecht komen en hoe ze, ondanks alles vriendinnen blijven. Het is een heftig verhaal waarbij Emily en Manisa de details niet schuwen. Dit is duidelijk een verhaal met een rauw randje. De manier waarop beide meisjes in de prostitutie terecht komen, maar de vriendschap zo hecht is dat de een zich zelfs voor de ander wil opofferen. Dit zorgt er ook voor dat het verhaal niet uitzichtloos is, maar er steeds een klein beetje hoop is dat ze uit de wereld van de prostitutie kunnen komen.

Wat ik wel heftig vond is dat ze, nadat ze eruit gekomen waren, er weer vrijwillig in terug gingen omdat ze hoge kosten hadden die ze anders niet wisten te betalen.

Wel denk ik, net als Emily en Manisa, dat er geen enkele vrouw echt honderd procent vrijwillig in de prostitutie werkt. Er zal altijd een reden zijn en dit zal niet zijn omdat ze het werk zo leuk vinden.

Het is een heftig verhaal en ik vind het erg moedig dat beide vrouwen open over hun verleden zijn en ik denk dat ze ook trots mogen zijn op de manier dat ze de dingen aan gepakt hebben. Een verhaal wat je bij de strot grijpt en pas los laat als je de vonnissen leest van Ryan, op het moment dat hij veroordeelt wordt voor het geen hij o.a. Emily en Manisa aangedaan heeft.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.