De grootste fout
Natalie is moeder van twee kinderen en getrouwd met Pete. Pete is altijd druk met zijn werk. Ze hebben hun leven op orde, ze genieten en de kinderen krijgen een leeftijd waardoor ze steeds zelfstandiger worden. Pete maakt plannen, maar dan blijkt Natalie zwanger en ze besluit het kind te houden. Was dit wel een goede beslissing?
Baby Erin blijkt een huilbaby en Natalie kan het niet aan. Haar andere twee kinderen waren zo makkelijk. Natalie raakt uitgeblust en het hele gezin wordt op de proef gesteld.
Tijdens een feest verdwijnt de baby uit huis en komen allerlei geheimen boven water. Wie had er een motief en waar is kleine Erin gebleven?
Dit is het vierde verhaal wat geschreven is door de Crime Writer's room van M.J. Arlidge. Deze keer schrijft hij het verhaal met Lisa Hall.
Is het een echte thriller? Nee voor mijn gevoel niet. Ik zou eerder zeggen een spannende roman.
Het verhaal begint met een spannende proloog, waarbij meteen vragen opkomen als 'Hoe komt de baby in het bos?' en 'Gaat ze het redden?' Dus ik wil meteen verder lezen.
Daarna gaan we een stukje terug in de tijd en lezen we over het leven van de Maxwell's. De zwangerschap van Natalie en de dromen van Pete die hij nu noodgedwongen moet laten varen. Maar ook de frustraties van Pete omdat niks loop zoals gedacht en de radeloosheid van Natalie over de zware zwangerschap. De sfeer en spanning die je in de proloog voelt, verdwijnt in dit gedeelte van het verhaal en ik merk dat hierdoor ook mijn leestempo wat afneemt. De focus ligt naar mijn gevoel vooral op de relatie tussen Pete en Natalie en de spanning die ontstaat door de komst van baby Erin. Pete komt op mij vooral egoïstisch over, terwijl Natalie naar mijn gevoel een beetje in zelfmedelijden blijft hangen. Ik had hierbij vooral medelijden met de kinderen.
Op het moment dat baby Erin verdwenen is, merk ik dat er een andere vibe in het verhaal komt en weet het verhaal me ook in zijn greep te krijgen. Hierdoor had ik ook meer moeite om het boek aan de kant te leggen.
Er worden verschillende verdachten aangevoerd maar toch had ik een gevoel dat het verhaal anders in elkaar zat en dit bleek ook te kloppen.
Dit verhaal heeft de focus meer liggen op onderliggende gevoelens en hoe een gezin kan ontwrichten door zo'n grote verandering.
Het was voor mij niet het beste boek van de Crime Writer's room, maar het tweede deel van het verhaal maakte voor mij nog veel goed.
Dit boek ontvingen wij van Boekerij. Dit beïnvloedt onze mening niet.