Lotgenoten
Het boek staat als ebook en luisterboek op Kobo plus, wat ik altijd erg fijn vind.
Dit is het tweede deel in de Jackie Laurijssen-serie, maar is ook goed losstaand te lezen. Ik heb deel 1, 'Huisgenoten' wel gelezen, maar door de hoeveelheid boeken die ik tussendoor gelezen heb, was dit eerste deel een beetje in mijn geheugen verdwenen maar ik kon het verhaal goed volgen en de terugblikken naar de eerdere zaak werd goed onderbouwd.
Het verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld en hierdoor krijg je een goed beeld van de personages en de gebeurtenissen.
Jackie is eigenlijk nog herstellende maar kan het niet laten om toch nieuwe dingen te ondernemen. Ze heeft enkele zelfmoorden aan elkaar kunnen linken en samen met haar oud-collega gaat ze op onderzoek uit.
Het verhaal is wederom spannend en houdt mij continue in zijn greep waardoor ik steeds verder wilde lezen en het verhaal snel uit was. En hij was weer zo ontzettend goed. Het verhaal kruipt echt onder je huid. Doordat het verhaal ook verteld wordt vanuit dader en slachtoffer krijgt het verhaal meer diepgang. Vaak wordt het verhaal daardoor minder spannend, maar door de manier waarop Vanström de personages neergezet heeft blijft het verhaal spannend.
Gelukkig komt er een derde deel in deze spannende serie en die wil ik zeker weten weer gaan lezen.