Niemand mag het weten
Eerder las ik van Kate Alice Marshall het boek 'Diep in het bos' en was hier aangenaam verrast door. Dus toen ik zag dat er een nieuw boek van haar hand uitkwam werd ik meteen nieuwsgierig.
De zussen Emma, Daphne en Juliette hebben strenge ouders en ze hebben alle drie moeite met hun strenge opvoeding, maar gaan er ook alle drie op hun eigen manier mee om.
Emma praat niet graag over haar jeugd en haar man Nathan weet alleen dat haar ouders niet meer leven en dat ze met haar beide zussen al jaren geen contact meer heeft.
Als Emma zwanger blijkt te zijn en Nathan ook nog zijn baan kwijt lijkt te zijn, moeten ze noodgedwongen terug naar haar ouderlijk huis, want dat is nog steeds in het bezit van de zussen. Dit huis lijkt de ideale woning voor het jonge stel, maar dan vertelt Emma aan Nathan dat haar ouders in dit huis vermoord zijn en dat Emma de hoofdverdachte is.
Het kleine dorpje wordt opgeschrikt door de terugkeer van Emma. De zussen hebben ook weer sporadisch contact, maar alles wat destijds niet gezegd is, brengt de zussen opnieuw in gevaar. Kan Emma zich verzoenen met haar zussen?
Het verhaal begint met een spannend hoofdstuk in het verleden. Hierdoor wilde ik meteen de pagina omslaan om verder te lezen. Aan het begin van het hoofstuk staat steeds of het hoofdstuk zich in de huidige tijd of in het verleden afspeelt. Ook staat boven het hoofdstuk steeds de naam van een van de personages vanuit wie dat hoofdstuk verteld wordt. Ondanks deze wisselingen van tijd en perspectief wordt het verhaal nergens verwarrend. Ondanks dat een aantal hoofdstukken vanuit de twee zussen verteld worden, merk je dat Emma echt het hoofdpersonage is.
Doordat Emma en haar man Nathan weer in het ouderlijk huis trekken, en er destijds nooit een dader opgepakt is voor de moord op de ouders, komen oude herinneringen weer tot leven.
Door de tijdsprongen kom je steeds meer te weten over de onderlinge verhoudingen en merk je dat iedereen wel eens de gedachte had om de moord te plegen, maar het blijft lang onduidelijk wie nu de dader is.
Het is een interessant verhaal wat me steeds nieuwsgierig hield, maar toch miste ik ergens het wow-effect waardoor ik verbijsterd achter zou blijven. Ondanks dat is dit een thriller met voldoende diepgang, die je regelmatig op het verkeerde been zet. Een verhaal wat ik met plezier gelezen heb.
Dit boek ontvingen wij van Boekerij. Dit beïnvloedt onze mening niet.
Dit boek ontvingen wij van Boekerij. Dit beïnvloedt onze mening niet.