Koninkrijk van as

Ik las de eerdere boeken van S.A.Cosby en was iedere keer weer enthousiast. Dus toen ik zag dat er een nieuw boek verschenen was, moest ik deze gewoon lezen en ik kan nu al zeggen, ik ben wederom enthousiast.

Als de vader van Roman Carruthers in coma ligt na een auto-ongeluk voelt Roman zich verplicht om naar huis te gaan. Het had een kort familiebezoek moeten worden, maar de problemen lijken groter dan gedacht. Romans broer Dante zit in grote problemen doordat hij een grote schuld heeft bij meedogenloze criminelen. Zijn zus Neveah is uitgeput, doordat ze het familiebedrijf Carruthers Crematorium moet blijven runnen en het gezin bij elkaar probeert te houden. Dan wordt duidelijk dat het auto-ongeluk doelbewust veroorzaakt is. De schulden van Dante brengen het hele gezin in gevaar. Roman zal alles op alles zetten om zijn familie te redden. Hij is een financieel genie en hij denkt dat hij de problemen eenvoudig op kan lossen, zoals hem dit ook altijd lukt met zijn financiële bedrijf. Maar hij heeft deze keer een geduchte tegenstander. Kan hij zijn familie redden voordat er doden vallen? En kan hij zijn familie bij elkaar houden?

Je wordt vanaf de eerste pagina echt het verhaal ingezogen en dit zorgt er voor dat ik alleen maar snel verder wil lezen.

Cosby heeft een beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal zich voor mijn ogen afspeelt. Cosby heeft het talent om met slechts een paar woorden de onderhuidse spanning op te voeren en deze ook vast te blijven houden. Hij schuwt het geweld niet, maar dit is ook noodzakelijk om het verhaal geloofwaardig te houden. Tijdens het lezen vroeg ik me regelmatig af hoe dit af moest lopen, want ik had het gevoel alsof er geen goede uitweg was.

De personages zijn erg goed en realistisch uitgewerkt en doordat ze allemaal heel divers zijn komt dit ten goede aan het verhaal.

Als je van thrillers houd die als een film lezen moet je dit boek gewoon heel snel oppakken. Ik ben in ieder geval weer enthousiast en kijk alweer uit naar een volgend boek van Cosby.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.