Slaap zacht
In het verleden las ik al enkele boeken van B.A.Paris en sommigen vond ik steengoed en anderen bevielen me niet zo. De korte inhoud van 'Slaap zacht' klonk goed, dus tijdens onze vakantie in Oostenrijk besloot ik deze te gaan lezen. In 'Slaap zacht' heef Nell de hoofdrol. Er zijn hoofdstukken die verteld worden vanuit Nell en vanuit Elle. De hoofdstukken vanuit Nell spelen zich in de huidige tijd af en die van Elle in het verleden. Bovenaan ieder hoofdstuk staat duidelijk vermeld vanuit wie het verteld wordt. Ook lees je soms cursief gedrukte tekst van een dagboek of notitieboekje. Het blijft lang onduidelijk wie deze teksten geschreven heeft.
Als Elle denkt dat ze getuige is van een ontvoering, gaat ze hier mee naar de politie. Ze is honderd procent zeker wie de dader is, maar de politie heeft het onderzocht en de verdachte heeft een sluitend alibi. Elle kan het echter niet loslaten en besluit zelf op onderzoek uit te gaan.
De spanning wordt steeds verder opgevoerd en ik begon aan iedereen te twijfelen, behalve aan de uiteindelijke dader. Diegene had ik echt niet op het oog.
De schrijfstijl is prettig en meeslepend en hierdoor kon ik het boek niet aan de kant leggen.
Het luisterboek van 'Slaap zacht' stond ook op Kobo Plus en als die beschikbaar is, dan vind ik het heerlijk om het verhaal te luisteren tijdens het lezen. Het luisterboek is ingesproken door Evrim Akyigit en zij heeft een erg prettige stem die goed bij het verhaal past.
'Slaap zacht' is een psychologische thriller waarbij de spanning goed wordt opgebouwd. Het verhaal houdt je in zijn greep.