Het beste bod
Margo en haar man Ian zijn al bij elf biedingen overboden en Margo krijgt langzaam het gevoel dat ze nooit uit het kleine tweekamerappartement kunnen vertrekken. Dan krijgt Margo een tip over het perfecte huis in een van haar geliefde buitenwijken. Ze is vastbesloten dit huis te bemachtigen nog voordat het op de markt komt.
Het begint met even een kijkje nemen op het terrein van de woning, waarna ze langzaam de eigenaren begint te stalken. Langzamerhand wordt Margo geobsedeerd van deze woning en zal niks haar meer tegenhouden om dit droomhuis te bemachtigen.
In 'Het beste bod' volgen we Margo, die perse een luxe leventje wilt. Alles wat zij als kind niet gehad heeft, wil ze voor haar eventuele kind wel. Ze is samen met haar man Ian op huizenjacht maar echt lukken wil dat nog niet. Dan krijgt Margo via via te horen dat er over een maand een woning op de markt komt en dat is haar droomwoning. En hier heeft ze dan ook echt alles voor over. En als ik alles zeg, bedoel ik ook letterlijk alles....
Kashino heeft een erg vlotte schrijfstijl, waardoor ik steeds verder wilde lezen en echt door het verhaal vloog. Ik had wel een bepaalde antipathie tegen Margo vooral doordat ze zo geobsedeerd was door het huis. Maar ik heb ook vaak gedacht wat ben ik blij dat ik tevreden ben met de woning die we hebben.
Het duurde wel lang voordat er iets van een spanningsboog in het verhaal kwam. Ik denk dat pas bij ongeveer de laatste 50 pagina's van het boek het verhaal een beetje spannend werd.
De dingen die Margo allemaal deed om het huis te bemachtigen, kwamen op mij soms wat overdreven over en ik vraag me af hoeveel kansen je als CEO krijgt als je zaken verziekt.
Het is een verhaal wat je naar mijn gevoel met een korreltje zout moet nemen. Door de vermakelijke en fijn weglezende schrijfstijl van Kashino bleef ik wel aan het verhaal gekluisterd. Ik ben dan ook benieuwd hoe dit verhaal verfilmd gaat worden. Dus ondanks, dat ik normaal niet snel geïnteresseerd ben in verfilmingen, ben ik naar deze verfilming wel nieuwsgierig.
Dit boek ontvingen wij van Harpercollins Holland. Dit beïnvloedt onze mening niet.