Een sterke vrouw

'Een sterke vrouw' is het vervolg op 'Een goede dochter', maar dit staat nergens vermeld en dit is jammer, want als je 'Een goede dochter' niet gelezen hebt, mis je toch bepaalde dingen. Ik heb 'Een goede dochter' gelukkig wel gelezen, maar dit was ook al 2,5 jaar geleden, dus ik moest even goed in mijn geheugen graven, maar toen begonnen bepaalde stukjes dan ook op hun plek te vallen.

Het verhaal speelt zich af rond de eerste wereldoorlog. Het verhaal heet 'Een sterke vrouw' , maar voor mijn gevoel gaat het over drie sterke vrouwen, namelijk Mabel, Lucinda en Diana. Mabel is een zelfbewuste vrouw die van haar werkgever de drukkerij geërfd heeft, en ze probeert dit dan ook voor elkaar te krijgen. Echter, in die tijd, is het heel ongewoon dat een vrouw een eigen bedrijf runt. Lucinda staat op het punt te trouwen, als de oorlog uitbreekt en Engeland mee gaat vechten. Hierdoor moet haar aanstaande naar het front. En komt haar leven stil te staan. Diana is erg impulsief en ze begint een romance met de broer van Lucinda. Dit was erg ongepast in die tijd maar Diana heeft hier lak aan.

De personages zijn erg goed uitgewerkt en hierdoor kon ik me goed in de verschillende personages inleven maar ik kon me ook erg goed verplaatsen naar de periode waarin het verhaal zich afspeelt. Tel daarbij de vlotte schrijfstijl van Diney Costeloe op en je hebt weer een heerlijk verhaal. Vooral Mabel had ik al snel in mijn hart gesloten. Ze is voor die tijd modern, vastberaden, slim en lekker sarcastisch. Waardoor ze haar bedrijf goed kan runnen. Natuurlijk komt ook de liefde om de hoek kijken en dit is geloofwaardig.

'Een sterke vrouw' is een gelaagde roman waarin liefde, moed, emancipatie en keuzes, in heftige tijden, een belangrijke rol spelen. Een verhaal wat zeker in de smaak zal vallen bij lezers van historische romans. Wel raad ik aan om 'Een goede dochter' eerst te lezen.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes