Freeze!

Sarah en Linn vertrekken met de trein naar Oostenrijk om tijdens hun vakantie, als skileraar aan de slag te gaan. Al snel blijkt dat er eerder in het idyllische dorp iets gebeurd is waarbij de jonge vrouw Anne verdwenen is en dood terug gevonden. Linn moet een journalistieke proefopdracht maken en besluit op onderzoek te gaan. Wat is er met Anne gebeurd? Al snel zorgt haar nieuwsgierigheid voor een confrontatie waarin niets is wat het lijkt. Durft Linn haar onderzoek voort te zetten?

De boeken uit de Politie niet betreden-serie zijn eigenlijk altijd spannende boeken. Deze zijn speciaal voor de jeugd geschreven, maar ook genoeg volwassenen lezen deze boeken met veel plezier, waaronder ik.

Het verhaal begint met een geschreven spraakbericht en hierdoor wilde ik alleen maar snel verder lezen. Hierna komen we even in rustiger vaarwater en lezen we over Linn en Sarah die in de trein naar Oostenrijk zitten.

Het verhaal is goed opgebouwd. Door een superspannend begin, waarna het even wat rustiger wordt. Hierdoor leer je de personages goed kennen en kon ik me een goed beeld vormen van de hoofdpersonen Linn en Sarah. Eenmaal aangekomen in Oostenrijk merk je echt de gemoedelijke vakantiesfeer op, al voel je aan alles dat er meer aan de hand is. Dit heeft Burgers erg goed over weten te brengen.

Er spelen meer zaken dan alleen de vermissing en dood van Anne. Ook zijn er familieproblemen, de bouw van een luxe hotel waarbij dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen en uiteraard lezen we over verliefdheid en vriendschap. Ik denk dat iedereen, niet alleen de jeugd, zich herkent in een van de personages. En dit vind ik persoonlijk erg leuk. Doordat er herkenbare personages gebruikt worden, kun je je nog beter in het verhaal verplaatsen. Ik had het gevoel alsof ik zelf op wintersport was en de onheilspellende gebeurtenissen meemaakte.

Als je van spannende verhalen houdt in een hedendaagse setting dan moet je dit boek gewoon oppakken. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt.

Dit boek ontvingen wij van Eva Burgers. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes