Lieve Debbie

Als #mcfan mogen we de boeken altijd al vooruit lezen en het is iedere keer weer een feestje als er een nieuw boek gestuurd wordt.

In 'Lieve Debbie' volgen we Debbie Mullen. Ze heeft een eigen column Lieve Debbie, in de plaatselijke krant. Hier verzamelt ze adviezen voor de vrouwen in de buurt die begrip en wijze raad zoeken. Via de brieven komt ze te weten over talloze vrouwen die door hun echtgenoten worden genegeerd, niet op waarde geschat worden of zelfs worden mishandelt. Debbie deed er alles aan om ze van het juiste advies te voorzien.
Nu lijkt het leven van Debbie zelf te ontsporen. Ze is net haar baan kwijt geraakt, haar dochters vervreemden steeds meer van haar en haar man heeft geheimen voor haar. Dit is het moment dat ze stopt met redelijk en praktisch zijn. Het is tijd voor wraak.

Het verhaal begint met een brief uit het concepten archief van Debbie en het antwoord van Debbie. Hier krijg ik meteen een glimlach van op mijn gezin. Ik kan dit soort antwoorden wel waarderen en zou zoiets zelf ook wel als antwoord kunnen geven.

Hierna leren we de hoofdpersonages kennen en door de beeldende schrijfstijl kreeg ik een goed beeld van deze personages. In het begin had ik niet het gevoel dat ik een thriller aan het lezen was. Het verhaal krabbelde rustig voort, maar McFadden hield het wel interessant genoeg dat ik steeds verder wilde lezen, vooral omdat ik weet dat er gedurende het verhaal altijd wel een aantal plotwendingen voorbij komen die het verhaal helemaal op zijn kop zetten. Dit gebeurt in dit verhaal uiteraard ook. Op een bepaald moment besluit Debbie wraak te gaan nemen voor iets wat in het verleden gebeurd is, en vanaf dat moment kan ik het boek niet meer aan de kant leggen.

Ik vond de conceptbrieven uit de column van Debbie echt hilarisch en een verfrissende aanvulling op het verhaal.

Ook de kleinere wraakacties die Debbie uitvoerde vond ik echt geweldig. Debbie is een persoon om rekening mee te houden. Haar wil je niet tegen je hebben. Het bleef lang onduidelijk wat er nu precies bij Debbie en haar man aan de hand was en het bleek toch anders te zijn als gedacht en naar mijn gevoel wil McFadden ook duidelijk maken dat communicatie in een relatie echt belangrijk is.

Het is wederom een meeslepende thriller die je vanaf een bepaald moment in zijn greep houdt en niet meer loslaat. Vanaf dat moment weet je dat je alleen nog maar door kunt lezen tot de laatste pagina. Het was weer een meesterlijk verhaal.

Dit boek ontvingen we van LS uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.