Verborgen in het verleden

'Verborgen in het verleden' is het derde deel in De Åre moorden-serie. De voorgaande delen vond ik erg goed, dus dit derde deel kwam meteen op mijn verlanglijstje. Ook de serie die op Netflix te zien is heb ik met veel interesse gekeken.

In dit derde deel wordt een succesvolle zakenvrouw dood aangetroffen in haar luxe hotelsuite. Het zal een druk weekend worden in Åre, omdat het Pasen is.

Rechercheurs Hanna Ahlander en Daniel Lindskog krijgen de zaak toegewezen, maar ze hebben ook zo hun eigen problemen, waardoor ze zich moeilijk op de zaak kunnen concentreren. Dan valt er nog een dode. Kunnen ze de moordenaar stoppen?

Dit is het derde deel in de Åre moorden-serie, en zou je ook kunnen lezen zonder de voorgaande delen gelezen hebt. Wel zul je dan bepaalde dingen uit het privéleven van Daniel en Hanna missen en eerlijk... De twee voorgaande delen zijn echt geen straf om te lezen. Soms wordt er ook teruggeblikt op voorgaande delen, maar dan wordt er genoeg vermeld waardoor je geen cruciale informatie mist.

Ik las dit boek in Oostenrijk terwijl buiten een pak sneeuw lag en dat zorgde ervoor dat ik me nog meer in het verhaal kon inleven.

Je wordt echt stap voor stap meegenomen door de rechercheurs en hierdoor vallen de puzzelstukjes op hun plek en kun je de dader op een bepaald moment echt plaatsen. Wat ik een echt pluspunt vind, in deze serie, is dat ook het privéleven van Daniel en Hanna aan bod komt en hierdoor voelt het altijd een beetje als thuiskomen in deze serie.

Als je van een thriller houdt die je echt meeneemt in het onderzoek moet je deze echt oppakken maar nog beter is om vanaf deel 1 te starten.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.