Home is where the bodies are
Veronique las 'Home is where the bodies are' geschreven door Jeneva Rose.
Haar mening lees je hieronder.⬇️
Als de moeder van Beth op sterven ligt neemt ze contact op met haar broer Michael en zus Nicole. Ze komen pas thuis nadat hun moeder overleden is. Beth is altijd in de buurt blijven wonen en heeft haar moeder de laatste maanden verzorgd. Nicole werd thuis geweerd vanwege de problemen die ze had als drugsverslaafde. Michael woont tegenwoordig buiten de staat en is, na de verdwijning van hun vader zeven jaar geleden, nooit meer naar het kleine stadje in Winconsin terug gekeerd. Tot nu.
Als ze de spullen aan het opruimen zijn, stuiten ze op een stapel homevideo's. Ze besluiten een band te bekijken om zo de gelukkigere tijden te herbeleven. Echter, dit slaat al snel om in verbijstering als de video een nacht in 1999 laat zien. Op het scherm verschijnt hun vader, helemaal onder het bloed. Vervolgens zien ze een lijk, en zien ze dat hun ouders een pact sluiten om het lijk te laten verdwijnen.
Beth, Nicole en Michael moeten nu beslissen wat ze doen. Laten ze het verleden rusten of brengen ze het, donkere geheim wat hun moeder mee haar graf in genomen heeft, naar buiten.
Het boek begint op het moment dat Laura, de moeder van Beth, Nicole en Michael op sterven ligt. Alleen Beth is aanwezig op het moment dat Laura sterft. Haar moeder spreekt nog een paar bizarre laatste woorden uit, maar Beth weet niet goed wat ze hiervan moet denken. Al zet ze nu wel vraagtekens bij de verdwijning van haar vader een aantal jaar geleden. Nadat Laura gestorven is, komt Michael thuis. Het is zeven jaar geleden dat hij thuis gekomen is en zijn zussen gezien heeft. Als laatste komt Nicole thuis. Ze heeft een drugsverslaving maar is nu bijna een maand clean.
Rose vertelt het verhaal vanuit verschillende perspectieven, waardoor je de drie kinderen goed leert kennen. Beth is ontevreden, omdat ze nooit de kans heeft gehad om het kleine gehucht te verlaten. Michael daarentegen heeft alle kansen gekregen en hierdoor erg succesvol geworden en Nicole is verslaafd en daardoor niet te vertrouwen. Hierdoor, in combinatie met het weinige contact dat ze hadden, zijn de verhoudingen gespannen. Als lezer blijf je continue nieuwsgierig wat er gebeurd is en waardoor de kinderen zo uit elkaar gegroeid zijn. Rose weet steeds de nieuwsgierigheid te prikkelen. Het verhaal is in het begin niet superspannend, maar toch houdt Rose continue mijn aandacht vast.
We keren soms ook terug naar het verleden. We lezen soms stukken uit het leven van Laura, waardoor je stukje bij beetje steeds meer te weten komt over het verleden. En net als je denkt dat je weet hoe het in elkaar zit, komt er een wending, die ik niet had zien aankomen, maar die wel alles op de kop zette.
Het verhaal laat duidelijk zien dat soms de mensen die dichtbij je staan en die je het meest vertrouwd de grootste en gruwelijkste geheimen hebben. Maar het laat ook duidelijk zien wat je voor geliefden over hebt en hoever je hier zelfs voor wilt gaan.
Jeneva Rose heeft het weer voor elkaar. Vanaf het begin had het verhaal mij in zijn greep en hield het mij nieuwsgierig, waardoor ik niet kon stoppen met lezen.
Dit boek ontvingen wij van LS Uitgeverij. Dit beïnvloedt onze mening niet.