Op de stoel van God
Veronique las 'Op de stoel van God' geschreven door Matthijs Huizinga.
Haar mening lees je hieronder. ⬇️
Matthijs had een blogtour oproep staan voor zijn beide boeken. Aangezien 'Op de stoel van God' al op mijn te lezen lijst stond, sinds Matthijs op ons evenement geweest was, hoefde ik niet lang na te denken en gaf ik me razendsnel op voor deze blogtour. We kregen al snel bericht dat we mee mochten doen aan de blogtour. Gelukkig.
Linda Watts is een jonge Britse studente en is voor een studentenuitwisseling in Den Haag. Ze is bezig met een scriptie onderzoek en stuit op een geheime gecodeerde boodschap. Ze besluit de code te gaan ontcijferen en probeert achter de schrijver van de boodschap te komen. Wat volgt is een internationale reis, die haar vanaf het Vredespaleis in Den Haag, via Genève naar New York, brengt. Ze krijgt hulp uit onverwachte hoek en langzaam beginnen de puzzelstukjes op hun plek te vallen. Ze wordt tegengewerkt door een duister genootschap, die banden in de hoogste elitaire kringen heeft en wereldwijd leden heeft. Linda beseft steeds meer dat ze de code had moeten laten rusten, maar stoppen is nu geen optie meer.
Allereerst wil ik een compliment geven voor de buitenkant van dit boek. De serie bevat ondertussen twee boeken en de covers passen mooi bij elkaar en nodigen uit om op te pakken. Maar wat ik echt heel mooi vindt, zijn de sprayed edges die samen een geheel vormen. Je zou ze bijna omgedraaid in de kast willen zetten. Naast de schitterende buitenkant, wil ik het uiteraard ook over de binnenkant hebben, het verhaal zelf. En ook hier ben ik enthousiast over.
Het verhaal begint met een spannende proloog. Een man voelt een prik en hij weet meteen hoe laat het is. Het duurt even voordat ik als lezer precies wist wat er aan de hand was. De man moet zijn testament veranderen. En aan het einde van de proloog weet de man dat hij gaat sterven. Hierna leren we Linda Watts kennen. Ze is een Engelse studente die voor een uitwisseling met een selecte groep studenten vanover de hele wereld in Nederland is. Het verhaal begint, na de spannende proloog, rustig. Je leert Linda Watts goed kennen en Matthijs weet de omgeving goed en uitgebreid te omschrijven, waardoor ik me de scènes levendig voor kon stellen. Nadat het verhaal rustig op gang komt, merk je dat het verhaal op een bepaald moment in een stroomversnelling komt en de spanning ook echt toeneemt. Hierdoor wilde ik steeds verder blijven lezen. Tel daarbij de korte hoofdstukken op en je zult begrijpen dat ik snel de keuze maakte om iedere keer nog even een hoofdstuk te lezen... Of beter gezegd een aantal hoofdstukken, want het boek is maar moeilijk aan de kant te leggen.
Doordat Matthijs erg beeldend schrijft, met veel vaart en er spannende plottwists voorbij komen denk ik dat dit zeker ook ideaal is om te verfilmen. Het boek is oorspronkelijk in 2022 uitgekomen, maar Matthijs heeft het boek herschreven met de hulp van Sabine Mourits en ik denk dat een boek altijd aan kwaliteit wint. Gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen van Linda Watts, want Matthijs heeft een vervolg geschreven en die ligt ook reeds klaar om te gaan lezen. En ik kan je zeggen hier verheug ik me echt op, want dit boek was al een genot om te lezen. Hopelijk is 'Door wraak gegijzeld' minimaal net zo goed.
Matthijs doneert alle inkomsten van zijn boeken aan het Prinses Maxima fonds. Dus dat is zeker een extra reden om dit boek te gaan lezen.
Dit boek ontvingen wij van Matthijs. Dit beïnvloedt onze mening niet. Wil je nog meer recensies over dit boek lezen? Neem dan zeker ook een kijkje bij de andere recensenten die meedoen aan deze blogtour.
Haar mening lees je hieronder. ⬇️