Een onvergetelijke reis
'Een onvergetelijke reis' is het tweede deel in de Moedige vrouwen-serie. Het eerste deel vond ik al erg goed, dus ik was benieuwd naar dit tweede deel.
Anna Claire vertelt het verhaal afwisselend vanuit het heden en het verleden. Met in het verleden de verhaallijn van de Joodse Maria die wanhopig probeert uit Duitsland te vluchten maar er worden geen uitreis-visums meer verstrekt. In het heden lezen we over Sandra en June die samen de vluchtroute van Maria en haar familie nagaan en dezelfde reis proberen te maken in de hoop om zo meer te weten te komen.
Sandra en June lezen tijdens hun reis in het dagboek van Maria en komen zo steeds meer te weten.
Dit zorgt voor een spannend verhaal waarbij je een goed beeld krijgt van de vluchtroute die Maria heeft moeten nemen. Ook staat de kracht en steun die boeken kunnen geven centraal. Je krijgt een goed beeld wat de Jodenvervolging en de gevaarlijke routes door de Pyreneeën met mensen doet.
In dit verhaal staan we ook stil bij het land Brazilië, de rol die ze bij de opvang van ontheemden gespeeld hebben en lezen we over de koffie, waar Brazilië bekend om staat.
Door de verwijzing naar Anni, in dit verhaal, ben ik erg benieuwd naar het derde deel in de Moedige vrouwen-serie. Hopelijk krijgen we in het derde deel antwoord op de vragen en vallen daardoor de puzzelstukjes op zijn plek en komen we te weten wat er tussen de drie vriendinnen gebeurd is. Ik kan in ieder geval niet wachten om dit derde deel te gaan lezen.