Advertentie

Escober

Artikelen 8 Newsroom 1 Spots 2 beschrijving bewerken

Het schrijversduo ESCOBER (Esther Verhoef en Berry Verhoef), bundelt de krachten voor het schrijven van keiharde actiethrillers met 'vlees op de botten'.

Esther Verhoef (1968) werd geboren in ’s-Hertogenbosch. In 1989 schreef ze een wekelijkse column in Flair en in 1995 kwam haar eerste boek uit, een rasmonografie over buldogjes. Vanaf 1995 schreef zij ruim 50 boeken over huisdieren en ze deed ook de fotografie voor deze boeken. Daarnaast begeleidde ze een even groot aantal manuscripten van andere auteurs tot aan publicatie.
Een groot deel van haar boeken is vertaald. Esthers dierenboeken zijn in ongeveer tachtig landen te koop, van Rusland en de VS tot Italië, China, Griekenland en Frankrijk. Wereldwijd zijn er naar schatting inmiddels meer dan acht miljoen verkocht.
Naast het schrijven van dierenboeken was Esther jarenlang hoofd- en eindredacteur van diverse tijdschriften op dierengebied, en runde ze een beeldbank die gespecialiseerd is in afbeeldingen van huisdieren, met voornamelijk uitgevers, reclamebureaus en dierenrechtenorganisatiesals klant.
In de winter van 2005 legde ze deze bezigheden neer om zich volledig te kunnen wijden aan het schrijven van thrillers.
Esther Verhoef publiceerde eerder de actiethrillers Onrust  (nominatie Gouden Strop) en Onder druk  (nominatie Gouden Strop en winnaar Diamanten Kogel). In 2006 verscheen haar eerste psychologische thriller Rendez-vous  (nominatie NS Publieksprijs), waarvan reeds 275.000 exemplaren zijn verkocht.

Berry Verhoef (1967) werd geboren in het Brabantse Waalwijk. Op 17-jarige leeftijd ging hij op kamers in ’s-Hertogenbosch om te studeren, waar hij Esther leerde kennen. Vervolgens werd hij opgeroepen voor militaire dienst, opgeleid voor sergeant-instructeur bij de landmacht en zwaaide anderhalf jaar later af. In 1996 verruilde Berry zijn maatpak voor een jeans en zijn dagelijks gladgeschoren kin voor een veertiendaagse trim.
Na eerst intensief op de achtergrond mee te hebben gewerkt aan de dierenboeken van Esther, verscheen in 1998 zijn eerste eigen werk, De Bier encyclopedie  bij Rebo International, gevolgd door De grote bier encyclopedie. Beide boeken zijn in diverse landen vertaald, waaronder in Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje, Italië, Hongarije en Tsjechië.

Seriepersonage: Sil Maier & Susan Staal

1. Onrust (2003)
2. Onder druk (2004)
3. Ongenade (2008)

Laatste bewerking door Soraya Vink op 05/10/2018
Auteursfoto: Mark Uyl
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Door lezers

Thriller Café / Series & trilogieën uit Nederland
22 februari 2021 31 reacties
Liefde voor YA / Aanraders uit andere genres - Hebban Reading Challenge 2018
17 januari 2018 9 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken