Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eva Maria Staal

Na het afbreken van haar rechtenstudie was de in 1960 geboren Eva Maria Staal (pseudoniem) enige tijd werkzaam in de optische industrie. Via een bedrijf dat nachtkijkers vervaardigde, werd zij salesmanager bij een handelsonderneming in groot defensiematerieel.

Het eerste korte verhaal van Staals hand verscheen in 2003 in het Hollands Maandblad. Haar debuutroman Probeer het mortuarium  verscheen in 2007 en werd datzelfde jaar bekroond met de Schaduwprijs, de prijs voor het spannendste Nederlandstalige debuut. In 2008 won het boek, op advies van de Commissie voor schone letteren, tevens de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs. Staal is ook bekend van haar artikelen in voetbaltijdschrift Hard Gras, opinieblad Vrij Nederland, muziektijdschrift WahWah, True Crime tijdschrift Koud Bloed, en het lijfblad van de Nederlandse Orde van Advocaten, De advocaat.

Vanaf 2011 is ze medelid van de redactie van theaterprogramma 'Echt Gebeurd' in Amsterdam, waarin mensen mooie, bijzondere of grappige verhalen vertellen over wat ze zelf hebben meegemaakt.

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken