De vondeling
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 19 3 11 2 1 1 1
Volkskrant:

De vondeling

37

Gelezen 44 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 52 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0

Over Probeer het mortuarium: ‘Een ijzersterk en bijzonder boek.’ HUMO ‘Het boek heeft de kenmerken van een thriller, maar het is veel meer dan dat: Staals roman kent ook op het gebied van structuur, verteltechniek en stijl zoveel kwaliteiten dat de lezer zich zal verbazen als hij verneemt dat hier sprake is van een eersteling. (...) Een van de rijkste debuten uit de laatste jaren, een boek dat een klassieke status verdient te bereiken.’ JURYRAPPORT LUCY B. EN C.W. VAN DER HOOGT-PRIJS ‘Fascinerend. Uitzonderlijke thriller met complexe emoties.’ THE NEW YORK TIMES ‘Uitgekiend van compositie, onderkoeld geestig, afwisselend brutaal en invoelend van toon en geen woord te veel.’ DE TELEGRAAF Agnes’ vader ligt op sterven. Als kind was Agnes haar vaders prinsesje, nu weet ze niet of hij haar echt heeft liefgehad. Agnes bezweert haar twijfels door op papier over haar vader te fantaseren. Pas als ze leest wat hij zelf over zijn leven schreef, op een barre tocht naar Duitsland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, begrijpt ze wie hij was. Maar ook daarna is haar zoektocht niet ten einde. Welk jammerlijk voorval heeft hen ooit van elkaar vervreemd? En welke rol speelt de adoptie van Agnes’ dochter, Lima, in hun leven? De vondeling is het betoverende, magische verhaal van Agnes, haar vader en Lima. Het is een even ontroerende als geestige roman over dwingende en zelfgekozen familiebanden, spijt en vergeving, geschreven door een van de oorspronkelijkste schrijvers van onze literatuur. Eva Maria Staal (Rotterdam, 1960) debuteerde in 2007 met de zeer succesvolle roman Probeer het mortuarium. Het werd onderscheiden met de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs en de Schaduwprijs, en werd in verschillende talen vertaald. De vondeling is haar tweede roman.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
03 maart 2020
Laatste editie
03 maart 2020
ISBN
9789044634761 , 9789044634778


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Eline van der Boog Hebban Recensent

Wat van eksters komt...

door: Eline van der Boog 1 like

Wanneer Agnes’ vader Joop op sterven ligt, is dit voor haar het moment om haar band met hem te overdenken. Wat was haar vader eigenlijk voor een man? En hoe komt het dat hun band in de loop van de jaren steeds meer verzwakte? Een ding is zeker: de lezer krijgt in De vondeling van Eva Maria Staal...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De vondeling

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken