Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Hilde Vandermeeren Auteur

Hebban-auteur


328 lezers volgen deze auteur

Hilde Vandermeeren

Artikelen 19 Newsroom 4 Spots 19
Vrouw 25-09-1970 www.hildevandermeeren.com

Hilde Vandermeeren (°1970) studeerde psychologie. Ze schreef 45 kinder- en jeugdboeken. Ruim 30 titels werden vertaald in o.a. het Deens, Duits, Spaans, Frans, Koreaans en Chinees. Ze won diverse literaire prijzen in Vlaanderen en Nederland waaronder een Zilveren Griffel (2005), twee Vlag en Wimpels (2006 en 2013), een White Raven (2007), een Boekenwelp (2007), zilver en brons voor de prijs Letterkunde West-Vlaanderen Kinder- en Jeugdboek (2009). Daarnaast behaalde ze ook drie algemene cultuurprijzen: de Gouden Feniks (2009), de Cultuurprijs Torhout als Cultureel Ambassadeur (2014) en de Juliaan Claerhoutprijs 2017 en is ze ereburger van Torhout. Haar psychologische misdaadromans werden in Vlaanderen en Nederland genomineerd voor de Diamanten Kogel, de Bookspot Gouden Strop en de VRT LZWL-trofee. De filmrechten van 'Stille grond' zijn verkocht aan Eyeworks. Ze won de Hercule Poirot publieksprijs (2013) en de Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman (2017). Twee spannende kortverhalen verschenen in het Amerikaanse Ellery Queen's Mystery Magazine (vertaald door Josh Pachter) en een daarvan werd genomineerd voor de Derringer Award 2017. Samen met strafpleiter Walter Damen schreef ze een trilogie over een advocate: Rusteloos, Bodemloos en Meedogenloos. In 2022 verschenen drie spannende novelles exclusief als e-book en audioboek bij uitgeverij Volt. Ze stond op de shortlist van de oeuvreprijs MAX Gouden Vleermuis 2019. De wereldwijde Engelse rechten van Scorpio zijn verkocht, in oktober 2021 verscheen 'The Scorpion's Head bij Pushkin Press (UK), vertaling Laura Watkinson. Het boek werd geselecteerd voor het boekenfonds 'Walter Presents': boeken geselecteerd door de Italiaanse producer Walter Iuzzolino. 'The Scorpion's Head' haalde de longlist van de CWA Dagger for Crime Fiction in Translation (2022). In het najaar van 2022 verscheen de Arabische vertaling van 'Scorpio'. In oktober 2022 gingen de opnames van de Vlaamse politieserie 'Juliet' van start. Hilde Vandermeeren bedacht de reeks en, samen met Roel Mondelaers en schreef mee aan twee afleveringen. Een team scenaristen ging er verder mee aan de slag. De serie wordt ten vroegste vanaf najaar 2023 uitgezonden op Een (Vlaanderen), ZDF (Duitsland) en Videoland (Nederland). Hilde werkt als traject- en cursistenbegeleider in het volwassenenonderwijs.

Nieuwste boek

Een woord te veel - Hilde Vandermeeren Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Hilde Vandermeeren

  Meer artikelen

Hebban Newsroom

Jacob Vis op jacht naar Gouden Vleermuis
03 oktober 2019 Spanningsblog
  Meer artikelen

Updates van Hilde Vandermeeren

Online boekvoorstelling voor iedereen
22 oktober 2020 1 like
Interview met Tess Gerritsen
05 oktober 2017 3 likes
  Meer updates

Door lezers

Thriller Café / Met Hilde Vandermeeren op reis
23 juli 2023 69 reacties
Thriller Café / Kirsten Hartogs - Hilde Vandermeeren & Walter Damen
24 juli 2022 60 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Hilde Vandermeeren