Advertentie

Koos van Zomeren

Artikelen 1 beschrijving bewerken

Peter Jacob (Koos) van Zomeren (Velp, 1946) is een Nederlandse schrijver, columnist en dichter. Hij was een tijdlang actief in de links-radicale politiek en keerde vervolgens terug naar de 'republiek der letteren' met thrillers, romans, beschouwingen, interviews en columns. In zijn werk is de natuur een belangrijk thema. Hij is onder andere bekend van de roman Otto's oorlog  (1983) en zijn columns in NRC Handelsblad. 

Van Zomeren debuteerde op negentienjarige leeftijd met de dichtbundel De Wielerkoers van Hank  (1965). In de jaren zestig schreef hij nog drie romans. Daarna stopte hij - tijdelijk - met het schrijven van literatuur om in 1977 terug te komen met de thriller Collega Vink vermoord. Daarna schreef hij weer vele gedichten, columns, thrillers en romans.

Voor zijn werk ontving Van Zomeren in 2002 de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs, en in 2004 de literaire Sjoerd Leikerprijs.

Nieuwste boek

Aan de dijk - Koos van Zomeren Willy Raaijmakers Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Koos van Zomeren

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken