Pimm van Hest

Artikelen 1 Spots 3 beschrijving bewerken

Pimm van Hest werd op 25 augustus 1975 geboren in Veldhoven, Nederland. Na zijn middelbare school volgde hij een opleiding tot Leraar voor het Basisonderwijs, waar hij in zijn laatste jaar als afstudeeropdracht een kinderboek schreef: De mysterieuze avonturen van Keob en zijn vrienden. Na een jaartje les te hebben gegeven begon hij opnieuw te studeren: psychologie in Tilburg. In zijn vrije uurtjes werkte hij toen in een grote boekhandel in Eindhoven.

In 2008 adopteerde Pimm samen met zijn vriend Eduard een dochtertje: Moira. Ze delen het huis met nog twee boerenfoxjes genaamd Splinter en Zorro. Tijdens het adoptietraject borrelde bij Pimm het idee op om een boek te schrijven over adoptie, een prentenboek in het bijzonder; juist omdat hij merkte dat dit een leeftijd is waarop adoptiekinderen voor het eerst met de belangrijke vragen komen en er eigenlijk heel weinig aan voorlichting voorhanden is om hen bij deze vragen te helpen. Zo verscheen zijn boek Rosita. Sinds Moira’s komst is Pimm fulltime thuis en houdt hij zich bezig met schrijven, lezen,  ontwerpen, heerlijk wandelen met de kleine meid en genieten van zijn gezellig drukke gezinnetje.

Laatste bewerking door Anouk (Hebban Crew) op 28/07/2021
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt - Pimm van Hest Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Boekenbengels en Leesbeesten / De Hebban Boek-per-week Challenge Junior - 18 t.e.m. 21
16 juli 2021 1 reactie
Boekenbengels en Leesbeesten / Cadeautips! Ietsje meer prentenboek
25 december 2020 4 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken