Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Scott Turow

Artikelen 2 Newsroom 1 beschrijving bewerken

Scott Turow (1949) werd geboren in Chicago, USA. Hij studeerde rechten aan de universiteit van Harvard. Na zijn studie vestigde hij zich als advocaat in Chicago, waar hij medefirmant werd van een groot kantoor. Sinds het verschijnen van zijn debuut De aanklager (Presumed Innocent, 1987) – weergaloos verfilmd door Alan J. Pakula – is zijn naam niet meer weg te denken bij de liefhebber van subtiele boeken met een goed doordachte plot, zoals Smartengeld  (Personal injuries, 1999), Het Bewijs  (Burden of Proof, 1990), De beschuldiging  (Pleading guilty, 1993) en Cassatie  (Reversible Errors, 2002).

In 2010 schreef Turow Innocent  (Onschuldig), het zo lang verwachte vervolg op zijn succesvolle debuut met hetzelfde hoofdpersonage Rusty Sabich. Turows twaalfde thriller Identical  verscheen in 2013, en werd naar het Nederlands vertaald als Identiek.

Presumed Innocent  werd in 1987 bekroond met de Silver Dagger en in 1988 met de Martin Beck Award. Bestsellerauteur Turow wordt in Amerika wel de uitvinder van de legal thriller genoemd

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken