Advertentie

Tad Williams

Artikelen 1 Spots 8 beschrijving bewerken

Tad Williams (1957), pseudoniem van Robert Paul Wiliams, groeide op in Palo Alto, California, USA. Zijn moeder stimuleerde hem al op jonge leeftijd om te lezen. Williams' voorkeur ging toen al uit naar fantasy. Voordat hij zich fulltime met het schrijven ging bezighouden, had hij vele banen. Zo was hij onder andere stratenmaker,  krantenjongen, schoenenverkoper en speelde hij toneel, presenteerde hij een radioprogramma en was lid van een rockband.

In 1985 werd zijn eerste boek Tailchaser's Song gepubliceerd. Vanaf toen nam het schrijven een steeds belangrijkere plek in zijn leven in. Met als opmaat het prachtige Staartjager's zang, vestigde Tad Williams in de jaren negentig zijn naam als fantasygrootmeester met de vier zeer goed verkopende boeken van Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard. Daarna deed hij een uitstapje naar de virtuele realiteit, de alom geprezen Anderland-boeken en het fijnzinnige De Oorlog der Bloemen.
Met De Schaduwgrens keerde Williams terug naar het terrein van de zuivere fantasy. Hij liet hiermee zien dat hij de eretitel van 'fantasygrootmeester' nog steeds waardig is. Naast fantasyromans is Williams bekend door zijn kortverhalen, filmscripts en artikelen voor tijdschriften en kranten. Daarnaast is hij is ook nog musicus en illustrator.

Laatste bewerking door hoid op 20/02/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

De Laatste Koning van Osten Ard 2 - De Kroon van Heksenhout II - Tad Williams Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Tad Williams

In gesprek met Tad Williams
18 november 2017
  Meer artikelen

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / 7 x Engelen
07 maart 2019 29 reacties
Scifi & Fantasy Club / SFF op vakantie, een terugblik deel 1
10 oktober 2018
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken