Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terry Pratchett

Artikelen 14 Newsroom 2 Spots 29 Topics 1 beschrijving bewerken

Terry Pratchett (Beaconsfield, 1948 - Broad Chalke, 2015) was met zijn onovertroffen Schijfwereldboeken (Discworld) een grootse en geestige Britse bestsellerauteur in dit genre. Hilarische diepgang en spannende fantasy, meeslepend verteld: een combinatie van zeldzame klasse. Pratchetts vertellingen zijn niet louter fantasy, maar zitten boordevol humor en ironie. De spannende avonturen gaan telkens over in hilarische persiflage en vice versa. Ontelbare grappen en woordspelingen komen tot bruisend leven.

Op 11 december 2007 maakte Pratchett bekend dat hij leed aan een zeldzame vorm van de ziekte van Alzheimer. In 2008 werd hij in de adelstand verheven als erkenning voor zijn liefdadigheidswerk voor Alzheimer-onderzoek en tevens voor zijn schrijverscarrière waarin hij meer dan vijfenvijftig miljoen boeken verkocht. Pratchett werd met vele prijzen en onderscheidingen geëerd, waaronder in 2010 de Lifetime Achievement World Fantasy Award voor zijn onovertroffen bijdrage aan het genre. 

Zijn werk werd in bijna twintig talen vertaald. De Nederlandse vertaling van zijn boek Raising Steam  werd door Meulenhoff Boekerij gepland voor de zomer van 2015, met de titel: Op stoom. De Schijfwereldreeks bestaat daarmee uit meer dan dertig delen.

Op 12 maart 2015 overleed Pratchett aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer.

 

Laatste bewerking door hoid op 19/02/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Terry Pratchett meeleesclub maart 1
02 maart 2023 87 reacties
Scifi & Fantasy Club / Lees mee met de meeleesclub maart
23 februari 2023 77 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics

Vertaling van Terry Pratchett
door Rianne 1 reactie 2 likes

Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken