Advertentie

Tim Parks

Artikelen 2 Newsroom 1 beschrijving bewerken

Tim Parks (Manchester, 1954) is een Britse schrijver van een groot aantal romans, en tevens vertaler. Hij studeerde aan de universiteiten van Cambridge en Harvard. In 1981 verhuisde hij naar Italië. Zijn vaak vervreemdende ervaringen als Engelsman in Italië verwerkte Parks in een aantal uiterst succesvolle romans en autobiografische verhalen, waaronder Italiaanse buren  (Italian neighbours, 1992) en Italiaanse opvoeding  (An Italian education, 1996). 

Met de roman Europa  (1997) werd hij genomineerd voor de Man Booker Prize. Zijn spannende romans Bestemming  (1999) en Rechter Savage  (2003) kwamen beide op de longlist van deze prestigieuze prijs. In het uiterst succesvolle Leer ons stil te zitten  (2010) en De dienares  (2012) sloeg de academicus Parks een heel andere, meer spirituele weg in. In juni 2013 verscheen het ‘reisboek’ Italië op het spoor, zijn eerste Italië-boek in tien jaar. 

Zijn in 2014 gepubliceerde werk De kunst van het moorden  (Painting death) is een spannende roman die Parks heeft gesitueerd in de wereld van kunst en cultuur.

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken