Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Virginia Andrews

Spots 4 Topics 1

Virginia Cleo Andrews (1923-1986) groeide op in Portsmouth, Virginia. Als kind was ze creatief en verslond ze veel boeken. Op haar vijftiende kreeg ze echter een ongeval en moest geopereerd worden aan haar rug. Deze operatie mislukte waardoor ze afhankelijk werd van een rolstoel. Na het verschijnen van haar debuutroman, Bloemen op zolder, kwamen al snel de geruchten over een ongelukkige jeugd op gang. Maar deze geruchten bleken niet op de waarheid gebaseerd. Ondertussen stond haar debuut wel maandenlang aan de top van de bestsellerlijsten. In december 1986 overleed Andrews maar na haar overlijden verschenen nog verschillende reeksen van haar hand en later werkte ook een ghostwriter om de stijl en het gedachtegoed van Andrews voort te zetten. Bekende series van Andrews zijn Bloemen op zolder, Bloemen in de wind, Als er doornen zijn, Het zaad van gisteren, Schaduwen in de tuinen De Hudson omnibus.

Laatste bewerking door Gea Kuipers op 28/06/2023
Auteursfoto: Foto via site Uitgeverij De Fontein
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Challenge Categorie #19 - Lees een boek dat verscheen in jouw geboortejaar
17 december 2018 8 reacties
Scifi & Fantasy Club / Scifi/Fantasy en de challenge 2: Boeken met een naam in de titel
22 januari 2018 21 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics

Welk boek is het beste?
door Tienke 10 reacties 1 like

Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken