Blogpost: veravb

2015 een mooi boekenjaar.

2015 is bijna om en ik heb het aantal boeken dat ik wilde lezen alweer ruimschoots overschreden. Op www.goodreads.com doe ik al enkele jaren mee aan de challenge die vanaf 2016 ook hier op deze website zijn intrede doet.

150 boeken zou ik gaan lezen, ik heb zojuist mijn 206de boek gelezen. Zoals het een goede website betaamt, is er ook wat statistiek voorhanden en daaruit blijkt iets heel aangenaam.

https://www.goodreads.com/user/year_in_books/2015/11025769

Van die 206 boeken heeft het boek De Skinner Methode van Bronja Hoffschlag de beste Goodreads rating, namelijk 4.93.
c503f0404d326b646332f30db4d4a3cf.jpgIk weet niet hoe je een boek kan schrijven dat nog beter doet, dus ik wens de auteur heel veel succes. De Skinner Methode is uitvoerig aan bod gekomen in de Thriller leesclub en stak ook daar met kop en schouder boven de rest uit om als eerste te eindigen in de Hall of Fame.

Van die 206 boeken is het boek Spaar de Spotvogel van Harper Lee door het meest aantal personen gelezen, niet minder dan 3 399 267 lezers hebben dit boek ook al gelezen en dat aangegeven op Goodreads.
De release van het nieuwe boek van Harper Lee zal hier wel voor iets mee tussen zitten. Het nieuwe boek Ga heen, zet een wachter, heb ik nog niet gelezen maar staat op mijn lijst.

Verder is duidelijk dat ik het voorbije jaar veel boeken van Vlaamse schrijvers gelezen heb en ook daarvoor moet ik de Thriller leesclub bedanken want het is dankzij de leesclub dat ik Jo Claes en Toni Coppers heb leren kennen. Ik heb dit jaar dan ook een enorme inhaaloperatie gedaan om de boeken van hun beider serie te lezen. Het zijn aangename ontdekkingen.

Nog een ontdekking die ik nog maar pas gedaan heb is Roger Martin du Gard, een Franse schrijver die de nobelprijs literatuur gewonnen heeft in 1937. De auteur is hier helemaal nog niet zo bekend, maar daarin is verandering aan het komen omdat de Thibaults nu eindelijk naar het Nederlands vertaald worden. De Thibaults is een familiekroniek in 8 delen waarvan er momenteel 2 vertaald zijn. Het gaat hier om dikke boeken, beiden minstens 800 pagina's dus ideaal voor mensen die een dik boek als challenge voor volgend jaar hebben staan.

Mijn lijst van boeken bevat voor het merendeel thrillers, naast enkele romans, biografieën en boeken over de oorlog.

Het leuke is dat het jaar nog niet om is, er kunnen nog enkele boeken bij komen.
Het spreekt voor zich dat ik ook meedoen aan de challenge op Hebban.nl. Ondanks dat ik dit jaar een goede 200 boeken gelezen heb, heb ik toch 'maar' ingezet op 150 boeken. De reden hiervoor is dat ik volgend jaar terug wat moet studeren om bij te blijven op mijn werk. Sommige werkgerelateerde boeken vind ik nog wel terug op Goodreads, maar niet op Hebban. Het gaat dan om specifieke ICT boeken.

Daarnaast begint de goesting om zelf te schrijven ook weer behoorlijk de kop op te steken. Deze roep kan ik niet blijven negeren. Het is niet de eerste keer dat ik aan een goed verhaal / boek begin, maar ik heb nog nooit het einde gehaald omdat mijn plots altijd te ingewikkeld zijn en ik zelf niet meer weet wie de dader is of hoe ik alle draadjes naar een mooi geheel moet krijgen :-)

 
2015 was zonder meer een mooi boekenjaar.

Reacties op: 2015 een mooi boekenjaar.

Gesponsorde boeken