Suzanna Esther Auteur

Blogpost: Suzanna Esther

2020 Kamp Alpha - de pest meester

Naar aanleiding van mijn nieuwste boek, 2020 Kamp Alpha – de pest meester, denkt men nu dat ik voorspellende gaven heb. Nou heb ik die ook, met vlagen, maar ik ben geen waarzegster.
Iedereen heeft voorspellende gaven. Een voorspelling doen over de toekomst is niks anders dan het analyseren van maatschappelijke en economische bewegingen uit het verleden en gezond boerenverstand. Oftewel, als je snel connecties legt tussen bewegingen binnen de maatschappij uit het verleden dan kun je – deels – de toekomst inschatten.

Mijn nieuwste boek is nog maar net ‘uit’ maar de roep om een vervolg is groot. Nou verwachten de meesten dat ik in het vervolg een voorspelling doe voor het vervolg van de crisis waarin we zitten. Maar dat kan ik helemaal niet!
Het boek 2020 Kamp Alpha gaat helemaal niet over de Coronacrisis. Het is een avonturenverhaal over keuzes die mensen maken als ze in het nauw worden gedreven. Het verhaal gaat over liefde voor dieren, eigenwaarde, bij jezelf blijven of meegaan met de meute. Het gaat over volgzame schapen die alles wat een overheid verkondigd als zoete koek slikken, over mensen die dat niet doen, zelf blijven nadenken en willen onderzoeken wat de juiste weg is. Het gaat over het contrast tussen goed en kwaad. Het gaat over dat de goede kant ook kwaad in zich heeft.

Ik wil heel graag een vervolg schrijven. Ik sta zelfs te popelen, al neem ik mijn tijd. Er is alweer gedegen research voor nodig want in Deel II van Kamp Alpha (titel nog onbekend) wil ik een spetterend en redelijk bevredigend einde schrijven. Het zal wars zijn van voorspellende vermogens.

Het zal, net als Deel I, gaan over relaties, jaloezie, partijen die misbruik maken van tendensen, over liefde, over loyaliteit, over waarheid en over leugens. Geen oplossing dus voor een fenomeen dat al sinds de mensheid op aarde vertoeft het grootste euvel is: waar partijen ieder hun eigen belangen hebben, zal er altijd ergens een oorlog woedden.

Lees verder op mijn site

Reacties op: 2020 Kamp Alpha - de pest meester

Gesponsorde boeken