5 Nederlandstalige young adult auteurs in het zonnetje

Ik lees veel Engelse boeken. Als ik veel zeg, bedoel ik dan ook dat minder dan 1/6 van mijn boekenkast uit boeken bestaat die geschreven zijn door Nederlandse of Vlaamse auteurs. Daarom besloot ik dat 2020 het jaar zou worden dat ik meer Nederlandstalige auteurs zou ontdekken. Vandaag deel ik vijf van de pareltjes die ik al heb ontdekt!

Disclaimer: deze lijst heeft geen volgorde en van iedere auteur die ik hier vermeld heb ik minstens één boek gelezen.

Daniëlle Bakhuis

Daniëlle Bakhuis is de auteur van vele boeken, waaronder De executie en De eliminatie. Als ik aan haar boeken denk, zou ik ze beschrijven als: spannend, origineel en wow. Ik heb tot nu toe enkel De eliminatie gelezen, maar dat boek heeft mij compleet weggeblazen.Psychologische thrillers zijn sowieso al helemaal mijn ding, maar Bakhuis’ schrijfstijl is zo puur. Ze weet alles goed te verwoorden en deist niet weg voor de harde werkelijkheid van dingen, waaronder onze mensheid.Lees jij graag pageturners met een emotioneel kantje? Dan wil je deze boeken voor geen goud missen!

Jennefer Mellink

Jennefer Mellink is een parel, dat wist ik meteen toen ik haar boek Kwaadbloed las. Hoewel ik sindsdien ook haar debuut gebroken heb gelezen en daar niet echt van heb genoten, ben ik nog steeds van plan om meer van haar werk te lezen.Kwaadbloed is goed doordacht en heeft me zeker met open mond naar de laatste pagina’s doen kijken. Er waren dingen aan dit boek die ik wat minder leuk vond, maar desondanks denk ik echt dat Mellink nog steeds een plekje verdiend in deze lijst.

Hoe ze is gegroeid vanaf Gebroken tot Kwaadbloed is echt ongelofelijk om te zien. Ze is ondertussen overgestapt naar een andere uitgeverij waar al een boek van haar is verschenen (dat ik echt wil lezen), maar waar dit jaar ook nog een boek zal uitkomen!

Op zoek naar een thriller met een verrassende wending? Kijk dan samen met mij uit naar Genadeloos!

Bjorn Van Den Eynde

Ja hoor, de auteur van Team Mortis mocht niet missen op deze lijst! Ook al loop ik gigantisch achter doordat ik enkel deel één heb gelezen, ik kan nog steeds zeggen dat ik van dat boek hou met heel mijn hart. En ik heb alleen maar gehoord dat het beter wordt!

Van Den Eynde heeft het talent om karakters te creëren die zo echt aanvoelen. Ik denk persoonlijk dat de karakters ook het beste is aan dit boek, ook al is de plot nog steeds ongelooflijk sterk. Om dit boek heel snel te beschrijven: ik heb hardop gelachen, mijn hart smolt, mijn mond hing open en water stond soms in mijn ogen.

Zin om helemaal meegesleept te worden met deze groep tieners? Je kunt al minstens tien boeken lang hiervan genieten (waarschuwing: het is verslavend)!

Nell De Smedt

Dit is waarschijnlijk het meest underrated boek op deze lijst. Ik hoor letterlijk niemand over Circe praten (het boek dat ik las) en ook van De Smedt haar nieuwe boek heb ik vrijwel niets gehoord.Mindblowing, dat is wat Circe is. Vol verbazing heb ik zitten lezen en hoewel ik ook weet dat de representatie van de psychiatrie niet goed is, kan ik de rest van dit boek daardoor niet vergeten. De schrijfstijl is meeslepend en je raakt helemaal de weg kwijt tussen wat echt is en wat niet.

Wil jij ook verbaasd worden door dit jonge talent? Ik sta aan de zijlijn met mijn pompoms om je toe te juichen!

Rani De Vadder

TOXINE. Als je één Nederlands boek wil lezen, zou ik Toxine in je handen drukken. Dit fantasy debuut is stiekem toch wel mijn favoriet van deze lijst (al denk ik dat de meeste mensen wisten dat dit eraan zat te komen).

Rani De Vadder creëert fantasy werelden waar ik van houd, echt waar. Ook de karakters zijn supersterk en haar schrijfstijl *valt flauw*. Dit boek is dus echt mijn zwakke punt qua Nederlandstalige boeken en ik kan er dagen over schreeuwen (daag me maar uit).

Ben jij een fantasy-fanaat (of niet, lol)? Voorlopig kun je Toxine al lezen (doe het), maar er komt meer aan in 2021!

Dit zijn mijn vijf favoriete Nederlandstalige auteurs (tot nu toe)! Laat me zeker weten als je al een van deze boeken hebt gelezen of dat nog wil doen. Maar, nog belangrijker, wie zijn jouw favorieten?

Liefs,
Alissa

Lees verder op mijn site

Reacties op: 5 Nederlandstalige young adult auteurs in het zonnetje

Gesponsorde boeken