Blogpost: Mirthe

5 vragen aan Rick Yancey

Korte samenvatting van de vijfde golf.

De eerste golf: de wereld wordt gehuld in duisternis (elektriciteit valt uit)
De tweede golf: als je geluk hebt weet je te ontsnappen (tsunami)
De derde golf: als je pech hebt overleef je (vreselijke epidemie)
De vierde golf: er geldt nog maar één regel – vertrouw niemand (sluipmoordenaars)

Cassie heeft de eerste 4 golven overleeft maar de vijfde golf komt er al aan. Ze is op de vlucht voor de Anderen, de aliens, die Cassie proberen te vermoorden. Maar Cassie doet er alles aan om in leven te blijven want ze heeft een belofte gemaakt aan haar kleine broertje Sammy, namelijk hem te komen bevrijden van de Anderen. Ze kan niemand meer vertrouwen in deze wereld. Het is leven of dood.

Soms denk ik dat ik de laatste mens op aarde ben. Dat betekent dat ik de enige mens in het universum ben. Dat is onzin, ik weet het. Ze kunnen niet iedereen gedood hebben… nog niet.

5 vragen aan de schrijver van mijn favoriete boek, de vijfde golf, Rick Yancey. Ik wil deze vragen aan hem stellen omdat ik vind dat hij een heel unieke en super leuke schrijfstijl heeft. Ik vind de vijfde golf zo een leuk en goed bedacht verhaal met een hoop fantasie. Het is wel een boek dat veel op details in gaat, dat was wel even wennen maar uiteindelijk zit je zo in het boek dat je alleen maar verder wilt lezen. Je wilt weten wat er gaat gebeuren, wie er dood gaan, wie er overleven en wie er bevrijd worden.

Ik beveel dit boek aan, aan de mensen die van fantasy houden, actie en natuurlijk kan de liefde ook niet ontbreken, want zeg nou zelf, wat is nu een boek zonder liefde?

Dit zijn de vragen:
1. Waar haalt u de fantasie vandaan?
2. Wanneer wist u dat u een schrijver wilde worden?
3. Hoe voelde het toen uw boeken succes kregen en veel verkocht werden?
4. Hoe omschrijft u uw schrijfstijl het best?
5. Waar en wanneer kunt u het beste schrijven?

ik ben erg benieuwd naar de antwoorden.

Reacties op: 5 vragen aan Rick Yancey

Gesponsorde boeken