Geertje Otten Hebban Recensent

Blogpost: Geertje Otten

Aan het pionieren

Voor het eerst op Hebban en na enig nadenken besluit ik me te wagen aan een heus boekenblog. Voor mij is het dus pionieren. De afgelopen dagen heb ik twee boeken gelezen. Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck heeft indruk op me gemaakt. Ontroerend hoe ze eindelijk de schaamte voorbij is en durft te leven. Mooi was de overstap naar Geen applaus voor ik leef van Sander van Leeuwen. de thematiek ligt in het verlengde van Kom hier dat ik u kus. Waar begint je echte 'ik' en waar eindigt de 'ik' die anderen van je gemaakt hebben? Een mooi debuut van Van Leeuwen.
Natuurlijk kan ik het ook niet laten om meer beroepsmatig naar beide boeken te kijken. Welke boeken zouden mijn leerlingen kunnen waarderen? Ik vermoed dat vooral de meiden vallen voor Kom hier dat ik u kus. Misschien dat ze het zangerige Vlaams eerst wat lastig vinden, maar ze zullen al snel meeleven met Mona. Jongens zullen dit boek al snel wegleggen: 'er gebeurt maar weinig'. Waarschijnlijk zullen ze hetzelfde oordeel vellen over Geen applaus voor ik leef.
En dan nu verdiept in De zomer hou je ook niet tegen van Dimitri Verhulst. Vanaf de eerste bladzijde boeit het me. Ik hou wel van de botte humor...

Reacties op: Aan het pionieren

Gesponsorde boeken