Blogpost: Aldus Boek Compagnie

Aldus Boek Compagnie presenteert: Onder correctoren

Aldus Boek Compagnie is een uitgeverij | schrijfatelier voor fictie en non-fictie. Als eerste wapenfeit publiceert zij in februari 2016 het boek Onder correctoren, waarin het vak van tekstcorrector en redacteur centraal staat. Maar het boek is meer dan dat, zoals de flaptekst duidelijk maakt:

Verbaas jij je ook over spreektaligheid als ‘Dat gaat ’m niet worden’, ‘Dat is ook zo’n dingetje’ en ‘Dat wassem’? Herken je de symptomen van Aaneenschrijveritis, Afbreke-ritis? Word je gekweld door Correctortortuur? Maak jij je schuldig aan Etymoliegen? Ben je een ,neuker? Roep jij met betrekking tot taalregels ook vaker: ‘O(n)logisch!’? Ben jij soms een Persklaarmaker From Hell? Ga je gebukt onder Tussen-n-leed? Lijd je wel eens aan Voetnood? Ben jij Z-proof? 

Dan is Onder correctoren een boek voor jou! Even onder correctoren: een handboek (‘zelfhulpboek’) is het beslist níet. Evenmin staan er pasklare antwoorden in. Het is van alles wat: serieus, satire, feit, fictie, taal en teken. Aanbevolen voor iedereen die lezen en taal een feest vindt!

Onder correctoren is geschreven door Fred Baggen, niet toevallig ook de drijvende kracht achter Aldus Boek Compagnie. Het boek is verkrijgbaar zowel rechtstreeks bij de uitgeverij als via bol.com.


Lees verder op mijn site

Reacties op: Aldus Boek Compagnie presenteert: Onder correctoren

Gesponsorde boeken